Sherita Jager
Sherita Jager | LinkedIn Recepten april 21, 2019

Deze Venezolaanse spread met avocado en kip is om je vingers bij af te likken

Avocado met kip, wie houdt er nu niet van? Deze exotische Venezolaanse pulled chicken is lekker, gezond én makkelijk te maken. Dit is het originele recept:

De Reina Pepiada is één van de meest geliefde smeersels van de Venezolaanse keuken. Deze spread gaat perfect bij de arepa’s; het dagelijkse ‘brood’ van de Venezolanen. De Reina Pepiada is makkelijk te maken, en is dankzij de ingrediënten heel gezond, en vorm bijna een complete maaltijd.

Ingrediënten

  • 500-600 gram kip (met bot) of 400 gram kipfilet
  • 2 écht rijpe en zachte avocado’s
  • Bouillonblokjes óf knoflook, ui, bleekselderij, verse koriander en groene paprika om het kookwater smaak te geven
  • Komijnpoeder
  • Mayonaise
  • Zout

Zo maak je het

Zet een pan met water op het vuur. Voeg de snelle versie van de Reina Pepiada gebruik je een bouillonblokje om het kookwater smaak te geven. Voor de uitgebreidere versie gebruik je knoflook, ui, bleekselderij, verse koriander en groene paprika. Het is niet nodig de groenten fijn te snijden, want deze gooi je na het koken weg.

Voeg wat extra komijnpoeder aan het water toe.

Laat de kip koken tot het zacht is. Kip met bot geeft meer smaak, maar het is iets meer werk om deze nadien te uit elkaar te ‘plukken’. Na zo’n 30 minuten is de kipfilet goed zacht. Kip met bot heeft wat meer tijd nodig. Afhankelijk van de kip is dat zo’n 45-60 minuten.

Haal de kip uit de pan als het vlees goed zacht is, en laat het even afkoelen. Je kunt het bouillonwater eventueel gebruiken als basis voor soep of een saus.

Nu is het tijd om de kip uit elkaar te plukken. Je kunt dit met je handen doen, of met twee vorken. De pulled chicken leg je in een grote kom. Nu is het tijd om de avocado open te snijden en met de kip te mengen. Zorg dat de avocado helemaal fijngeprakt is, en voeg tot slot wat mayonaise en zout toe om er een smeuïge spread van te maken. Klaar is je Reina Pepiada. Gebruik het als vulling voor verse arepa’s, of gebruik het op een vers stuk brood.Je kunt deze spread ongeveer 1 dag bewaren.

Laatste reactie
0 reacties totaal
Nog geen reacties
Praat mee op het forum
Reageer op artikel:
Deze Venezolaanse spread met avocado en kip is om je vingers bij af te likken
Sluiten