Body 8 aug 2016 Eva Dusch

Deze video laat je driedubbel nadenken over wat je kinderen te eten geeft

Elke ouder weet hoe belangrijk het is om je kind gezond te leren eten. De eerste jaren zijn essentieel om goede gewoonten op te bouwen. Frietjes? IJsjes? Chocolade? Moet kunnen natuurlijk, zolang het de spuigaten maar niet uitloopt. En dat maakt deze video haarfijn duidelijk.

Het gaat om een videocampagne van Your Nutrition Spot, een voedings-en fitness website. Deze laat op eerlijke en vooral rake wijze zien hoe belangrijk het is om je kinderen van jongs af aan gezond te leren eten.

In de video zien we een volwassen man met obesitas die in het ziekenhuis terecht komt wegens een hartaanval. Terwijl de artsen zijn leeftijd (32) en gewicht (136kg) doornemen rijst de grote vraag: ‘Hoe heeft dit ooit kunnen gebeuren?’ Terwijl ze hem proberen te redden zien we het leven van de man voorbij flitsen; hij krijgt als jong kind een snoepje als beloning, speelt computerspelletjes of krijgt patatjes toegestopt zodat hij eindelijk eens stopt met huilen.

Wacht even met je kinderen te eten geven tot je eigen honger gestild is. En de belangrijke reden kun je wellicht al raden>

Ontvang de leukste artikelen in jouw inbox

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de best gelezen artikelen over je leven als vriendin, partner, moeder en overall powervrouw in je mailbox.

Reageer op artikel:
Deze video laat je driedubbel nadenken over wat je kinderen te eten geeft
Sluiten