Jitra Janssonius
Jitra Janssonius Mind 21 okt 2016

Deze ‘vieze man’ verovert de wereld met zijn idealen

Mag ik jullie voorstellen; Rob Greenfield. Deze sympathieke idealist heeft zichzelf in de laatste tien jaar omgetoverd van lollige student, met een tekort aan alcoholvrije dagen, tot aantrekkelijk mansfiguur met een droom om de wereld te verbeteren.

Het leuke is; hij is zo aanstekelijk dat je zin krijgt om een potje mee te verbeteren. En dat is dus duidelijk makkelijker dan je zou verwachten.

Bijval voor afval

Rob probeert met zijn bijzondere projecten zijn medemens bewust te maken van de enorme hoeveelheid afval die wij met z’n allen van ons afgooien. Met zijn meest recente project heeft hij al het afval dat hij normaal gesproken in een maand van zich af zou gooien heel dicht bij zich gehouden. In een speciaal pak stopte hij iedere dag al zijn afval. In het begin was dit een grappig gezicht, een man die eruit ziet als een omgekeerde vuilniszak.

Rob heeft een ideaal dat niet zou misstaan in een Miss verkiezing alleen bij hem geloof ik het

Nu, na dertig dagen is het vooral heel erg confronterend. De enorme hoeveelheid afval van één persoon is na slechts een maand al niet meer te dragen. Op deze wereld lopen op dit moment bijna 7,5 miljard mensen rond. Je kunt je voorstellen wat een ontstellend grote berg afval daar maandelijks vanaf valt.

Rob heeft een ideaal dat niet misstaat in een Miss verkiezing want op zijn site valt het volgende te lezen. He wants you to join him in making the world a happier, healthier place for all. Maar bij hem heb ik het idee dat het hem nog gaat lukken ook. Ik ben in ieder geval fan en kijk uit naar zijn volgende bizarre project.

En intussen let ik erop dat ik minder afval naar de container breng door vaker voor onverpakte producten te kiezen en mijn kinderen het bruikbare afval te laten gebruiken in hun creatieve uitspattingen.

Wil je weten wat je dan allemaal kunt maken van ‘afval’? Lees dan dit artikel: DIY niet weggooien, deze spullen kun je zo hergebruiken tot eyecatchers

Reageer op artikel:
Deze ‘vieze man’ verovert de wereld met zijn idealen
Sluiten