Redactie
Redactie Body 4 nov 2014

Deze vrouw heeft vele rollen: moeder, vriendin en prostituee (NSFW)

Dit is het verhaal van Bonnie Cleo Andersen (39). Bonnie woont in Denemarken en vervult dagelijks meerdere rollen. Haar belangrijkste rol is die van moeder, maar tussen 9 en 16 uur werkt ze legaal in de prostitutie. Foto-journaliste Marie Hald legt haar leven met een doel vast.

Let op: de volgende beelden zijn niet echt geschikt om op je werk te kijken (NSFW, not safe for work).

Hald vertelt over haar werk: ‘Bonnie doet mee aan mijn project om de wereld te laten zien dat ze een compleet persoon is, niet alleen haar beroep. Haar nummer één doel in het leven is om een goede moeder voor haar kinderen te zijn.’ Dit is haar leven in foto’s:

Om haar privacy te bewaken noemt Bonnie zichzelf ‘Patricia’ en werkt ze vanuit een klein vrijstaand huisje in een nabij gelegen dorpje. Na haar dienst haalt ze de kinderen van school en rijdt ze naar haar eigen huis.

Bonnie is al sinds haar achttiende actief in de seksindustrie. Samen met een vriendin bezocht ze een bordeel waar ze voor het eerst betaalde seks had. De ervaring was niet prettig, ze schaamde zich voor haar lichaam. Omdat ze het geld hard nodig had, bleef ze toch actief als prostituee.

Buiten werktijd is Bonnie een toegewijd moeder voor Michella (16), Oliver (15) en Noa (6). De oudste twee weten dat hun moeder in de seksindustrie werkt, de jongste denkt dat mama een werkster is.

Eenmaal thuis brengt ze veel tijd door met de kinderen. Helaas worden Michella en Oliver gepest op school, omdat hun klasgenootjes weten wat Bonnie in haar dagelijks leven doet. Het is slechts een kwestie van tijd voordat ook Noa doorheeft wat mama precies doet.

De fotojournaliste stelde Bonnie veel vragen over haar leven, maar moest stoppen zodra er een klant binnenkwam. Ze wilde een kijkje nemen in een leven dat voor veel mensen verborgen is: ‘ik heb geprobeerd om Bonnie’s leven zo eerlijk mogelijk vast te leggen, hoe bruut het ook moge zijn’.

De tegenstelling met Bonnie als liefhebbende moeder is enorm. Haar tatoeages herinneren haar aan de belangrijke dingen in het leven, zoals het geloof.

Haar oudste zoon Oliver doet het Heilig Vormsel met leeftijdsgenootjes. Bonnie zelf kreeg daartoe nooit de kans en werd door haar eigen ouders regelmatig van school gehouden.

Ze hoopt met heel haar hart dat haar kinderen een betere jeugd én een beter leven krijgen dan zijzelf. Toch kwam Oliver in aanraking met een verkeerde groep jongens en raakte in problemen. Bonnie besloot hem naar een kostschool te sturen en er volgde een emotioneel afscheid.

Als ze met iets anders dezelfde hoeveelheid geld kon verdienen, zou Bonnie haar beroep opgeven. Ze heeft weinig zelfvertrouwen en voelt op verschillende plekken pijn. Tot op heden blijft ze in haar huisje werken. Dit kent ze en ze vindt het fijn om haar klanten te bekoren.

Bonnie wil niet dat haar kinderen in de seksindustrie belanden, maar is zelf nog niet in staat haar beroep op te geven. Fotojournalist Marie Harald is zonder twijfel in haar opdracht geslaagd: het tonen van een verborgen verhaal op de meest eerlijke wijze. Wie zijn wij om te oordelen over Bonnie’s leven? En wat vind jij van dit heftige verhaal? Laat het ons weten via Facebook!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Deze vrouw heeft vele rollen: moeder, vriendin en prostituee (NSFW)
Sluiten