Thea Tijssen
Thea Tijssen Persoonlijk 26 mei 2016

Deze vrouw is 17 weken zwanger van haar man, die een jaar geleden overleed…

Kristen Tripson en haar echtgenoot Sam lieten in 2012 embryo’s invriezen en besloten dat – ondanks dat Sam toen de strijd aanging tegen lymfeklierkanker – deze baby’s sowieso een kans zouden krijgen op een leven. Minder dan een jaar na Sams dood onderging Kristen een ivf-behandeling en momenteel is ze zeventien weken zwanger van Sams kind.

‘Ik weet dat het niet makkelijk zal worden’, vertelt Kristen aan Us Weekly. ‘Ik ben niet bang, ik ben zo nieuwsgierig naar dit nieuwe persoontje. Sams verlies is moeilijk te verwerken, maar ik krijg de kans om nóg een kind van Sam te leren kennen, dat is gewoon fantastisch. Hij was zo grappig en dwaas… En ik vind het geweldig om dat in onze kinderen terug te zien. Dankzij hen kan ik elke dag terugdenken aan Sam.’

‘Hoewel Sam en ik niet veel spraken over zijn naderende dood, hadden we het wel over de embryo’s. Zelfs in het ziekenhuis, tijdens Sams laatste uren, wist ik wat ik van plan was. Toen hij overleed, ben ik nog een tijdje naast hem blijven liggen. Ik heb gebeden om sterkte. Sterkte die ik nodig zou hebben om op te staan, het ziekenhuis te verlaten en eventueel, als ik er klaar voor was, verder te gaan met mijn plannen.’

Perfect

Kristen is uitgerekend op 28 oktober en ze wil het geslacht van de baby niet weten, aangezien zij en Sam dat ook niet wilden weten bij hun eerdere kinderen: Jack (5) en Alice Ann (2). ‘Zal het een kleine Sam worden? Wie weet? Wat het ook wordt, het kindje zal voor mij perfect zijn.’

Hoe tragisch de dood ook is, deze man schreef een grappig overlijdensbericht vlak voor hij overleed. >

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Deze vrouw is 17 weken zwanger van haar man, die een jaar geleden overleed…
Sluiten