Redactie
Redactie Beauty oktober 29, 2014

Deze vrouw liep een dag over straat en werd 108 x nageroepen

Wij vrouwen worden allemaal wel eens nageroepen op straat. Ik kreeg op m’n 14de ooit te horen: ‘jong, maar wel lekker!’. Ik vond dit toen héél heftig, maar je leert er langzaam mee leven. In New York kunnen de mannen er ook wat van, zo blijkt uit deze pijnlijke beelden.

In de video zien we Shoshana Roberts. Ze is een mooie dame en simpel gekleed in een jeans en zwart t-shirt. Ze heeft géén decolleté en géén blote benen, maar de reacties zijn er niet minder om. Mannen achtervolgen haar of roepen: ‘ik geef je net een compliment, je zou eens dankjewel moeten zegggen!’ En dit is slechts een fragment uit haar 10 uur durende wandeling:

Heftig toch? De mannen wisten uiteraard niet dat ze werden gefilmd. Er zat een camera verstopt in de rugzak van de persoon die voor haar liep. Shoshana maakte deze video voor Hollaback!, een non-profit organisatie die naroepen en nafluiten op straat wil helpen stoppen. Wij snappen waarom, want de beelden liegen er niet om!

Ook in Nederland hebben vrouwen er vaak mee te maken, maar waarom pikken we dat eigenlijk? Wij zijn benieuwd naar jouw mening! Vind jij het oké dat mannen ons naroepen? Laat het ons weten!

Wat zou er gebeuren als de rollen zijn omgedraaid? Zouden vrouwen ook seksueel getinte opmerkingen maken? De vrouwen op de redactie van Buzzfeed nemen wraak en draaien de rollen om in deze must-see video.

Reageer op artikel:
Deze vrouw liep een dag over straat en werd 108 x nageroepen
Sluiten