Yara Mens
Yara Mens Kids 14 aug 2017
Leestijd: 2 minuten

Deze vrouw mocht geen borstvoeding geven in een museum en haar reactie is geniaal

In het Victoria en Albert museum in Londen zijn een hele hoop marmeren borsten te zien. Een vrouw, die zichzelf op Twitter @vaguechera noemt, staat dan ook perplex als ze borstvoeding aan haar baby wil geven en daarop wordt aangesproken. 

Borstvoeding

Volgens @vaguechera is er een ‘nanostukje’ van haar tepel te zien als er door iemand van het museum aan haar wordt gevraagd of ze haar borsten wil bedekken. Sowieso al gek, want vrouwen mogen borstvoeding geven waar ze willen maar in dit museum zou je juist denken dat ze de aanblik van een paar borsten wel gewend zijn..

LEES OOK: Moeder laat de pijnlijke waarheid van het geven van borstvoeding zien en gaat viraal

Zo denkt de moeder er ook over, en daarom twittert ze:

‘Ik gooi je uit het museum met je naakte borsten!’
‘Huh, maar ik ben gemaakt van marmer?!’ – ‘Oh sorry, dan is het oké.’

LEES OOK:  21 komische illustraties over borstvoeding in de realiteit

Even bedekken

Ze maakt ook een hoop andere foto’s in het museum van beelden waar duidelijk borsten te zien zijn en zet deze op Twitter. De grappigste en meest ironische foto is waar de vrouw samen met haar kind naast een beeld staat dat ook borstvoeding geeft. ‘Hallo, aan haar wordt toch ook niet gevraagd of ze misschien haar borsten even kan bedekken?’

Excuses

De posts op Twitter gaan viraal, en het Victoria en Albert Museum biedt zijn excuses aan. ‘Ons beleid zegt duidelijk dat vrouwen in ons museum ongestoord borstvoeding mogen geven, als ze dat willen,’ reageert de directeur van het museum.

De vrouw in kwestie waardeert de excuses en wereldwijde steun die ze naar haar viral Tweets ontvangt maar geeft wel aan dat mensen zich er bewuster van moeten worden dat borstvoeding gewoon overal kan en mag. Op die manier voelen vrouwen zich ook minder beschaamd door borstvoeding te geven in het openbaar. Of ze nuu van marmer zijn of van vlees en bloed :-).

Onderzoek: borstvoeding heeft niet per se invloed op het gedrag van je kind

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Deze vrouw mocht geen borstvoeding geven in een museum en haar reactie is geniaal
Sluiten