Deze vrouw reageert briljant op de overdreven dress code op haar werk!

Bij veel werkgevers geldt een dress code. Eigenlijk komt het erop neer dat je je gezonde verstand moet gebruiken (dus nee, geen bikini of naveltruitjes al vallen de mussen van het dak). Maar toen de bazin van deze Amerikaanse vrouw het wel heel bont maakte met de kledingregels, besloot zij op geniale wijze terug te slaan.

June J Rivas stond gek te kijken toen zij eerst van haar bazin te horen kreeg dat ze haar haren niet in een paardenstaart mocht dragen, en later commentaar kreeg toen ze een sjaaltje in het haar droeg. Ze onderzocht of er een dress code binnen het bedrijf gold, maar die was er helemaal niet. In de statuten stond alleen dat werknemers netjes en verzorgd op kantoor moeten verschijnen. June diende een klacht in, en daarop werden de regels nóg meer aangescherpt. Voortaan waren hoeden, sandalen, een zichtbaar decolleté, kant en – jawel – ‘culturele hoofdsjaals’ verboden op de werkvloer.

Een van June's normale werkoutfits.

Een van June’s normale werkoutfits.

Met een knipoog

June besloot daarop de kwestie voor te leggen aan het U.S. Equal Employment Opportunity Commission, die een onderzoek zijn begonnen. Ondertussen leek het June leuk om de regels met een knipoog te nemen en in wonderlijke outfits naar het werk te komen – overigens niet in strijd met de keldingvoorschriften…

Zo kwam ze als Star Trek-karakter naar het werk:

star trek
Bron: Mic

Als snackbarmedewerker:

fast food medewerker
Bron: Mic

En als superheld Storm:

superheld Storm
Bron: Mic

Inmiddels is June van Facebook verdwenen, maar niet voordat haar verhaal plus bijbehorende foto’s ruim 19.000 keer werd gedeeld. Of ze door haar verkleedpartijen problemen heeft gekregen op haar werk, is dus niet duidelijk. Eerder liet ze weten dat haar bazin niet boos was om de outfits: ‘Ze maakt zich vooral kwaad om de collega’s die er dagelijks foto’s van maken.’

Hou jij je aan een dress code op het werk? Praat mee!

Het moet niet gekker worden: Deze Amerikaanse weervrouw krijgt live kritiek omdat haar jurkje ‘te bloot’ is!

Ontvang de leukste artikelen in jouw inbox

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de best gelezen artikelen over je leven als vriendin, partner, moeder en overall powervrouw in je mailbox.

Reageer op artikel:
Deze vrouw reageert briljant op de overdreven dress code op haar werk!
Sluiten