Redactie
Redactie Beauty 3 dec 2014

Deze vrouwen dragen niet zomaar rode lippenstift

Wat is het toch met vrouwen en rode lippenstift? Zelf durven we het misschien niet te dragen, maar als we een vrouw met rode lippen voorbij zien lopen, valt het ons meteen op. Deze vrouw straalt kracht uit, zij durft gezien te worden.

Inderdaad, zelfverzekerdheid oogt al snel krachtig, daar kunnen we niet omheen. Maar zijn rode lippen nou echt de enige optie om jezelf krachtig te voelen? Uiterlijk is ook niet alles. Fotografe Aditi Kulkarni komt met een antwoord. Met haar blog The Red Lips Project wil ze vrouwen helpen herinneren dat we allemaal krachtig zijn!

Voor haar project fotografeerde Kulkarni (foto) tientallen vrouwen. Alle vrouwen dragen, speciaal voor de foto, rode lippenstift om hun vrouwelijkheid te benadrukken. Hun uiterlijk straalt zo kracht uit, nu het innerlijk nog. Ze stelde daarom elke vrouw dezelfde vraag: ‘wat geeft jou kracht?’ De antwoorden zijn zó mooi, dat ze ons helpen beseffen dat kracht en vrouwelijkheid hand in hand gaan:

‘Als ik weet wat ik moeten zeggen en wanneer ik het moet zeggen’

‘Ik voel me krachtig als ik met andere mensen over mijn geloof kan praten’

‘Ik voel me krachtig als ik naar mijn dochters kijk. Als ik zie wat voor een sterke, onafhankelijke, lieve en slimme vrouwen ze zijn geworden’

‘Ik voel me krachtig als ik weet dat ik een goede beslissing heb gemaakt, zelfs wanneer anderen het niet met me eens zijn’

‘Ik voel me krachtig als ik mezelf er aan herinner dat ik mijn geluk zelf bepaal’

‘Ik voel me krachtig als ik weet dat ik de reden ben dat iemand breed lacht’

‘Ik voel me krachtig als ik iemand blij kan maken, of het nu een persoon of puppy is’

‘Ik voel me krachtig als ik anderen help en zie dat ze hierdoor meer zelfvertrouwen krijgen, dat je het verschil maakt in iemands leven’

Zo zie je maar dat vrouwen uit verschillende bronnen kracht putten. Voor de antwoorden van vele andere vrouwen kun je Aditi’s blog bezoeken. Wij zijn natuurlijk benieuwd naar jouw bron. Wat geeft jou kracht?

Reageer op artikel:
Deze vrouwen dragen niet zomaar rode lippenstift
Sluiten