Redactie
Redactie Gezondheid 14 aug 2014

Deze vrouwenlichamen zien we nóóit op billboards

Wanneer is de laatste keer geweest dat je een tijdschrift opensloeg of een reclame bekeek waar net zo’n lichaam in voorkwam als dat van jou? The Expose Project laat wel doorsnee lichamen zien.

Ongeveer 5% van alle Amerikaanse vrouwenlichamen zijn net als die we zien in allerlei soorten vormen van reclames. Oké de plussize-modellen daargelaten, maar ook daar is photoshop op toegepast. In The Expose Project laten ze de overige 95% zien. Geen photoshop, geen make-up. Gewoon, puur natuur. Striae, cellulitis, asymmetrische hangtieten en stoppels. Een uitgerekte buik door de zwangerschap en littekens van een operatie. Lichamen die je niet in de bladen ziet, maar die wel de meerderheid betreffen. Vrouwenlichamen met een verhaal.

Er waren eens twee vrouwen…

Blogger Jes Baker en fotograaf Liora K startten al in 2013 met 68 vrouwen die wilden laten zien dat er niks mis was met hun lichamen. Anno 2014 wilden ze dit opnieuw doen. Nu met 98 (inclusief zijzelf). De vrouwen hebben allemaal wel eens in hun leven gehoord dat er iets mis is met hun lichaam. Té dik, té dun, té dit en té dat. De fotoshoot diende als een soort genezingsproces waarbij ze zich letterlijk bloot durfden te geven. Er kwam een soort kracht vrij die veel emoties opwekten bij de omstanders. Je kleedde je langzaam uit en moest in het bijzijn van 97 andere vrouwen je lichaam erkennen en omhelzen. Wat krijg je dan? 97 über trotse vrouwen die een oorverdovend applaus uitdelen. Prachtig. Respect.

Deze 17 vrouwen vertelden hoe ze over hun lichaam denken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Deze vrouwenlichamen zien we nóóit op billboards
Sluiten