Maaike Helmer
Maaike Helmer Kids juli 21, 2015

Die 6 oudervragen waar niemand antwoord op heeft

Kinderen. Hartstikke leuk, maar er zijn van die vragen waar je als net-ouder gewoon géén antwoord op krijgt. Onderstaande zul je, ondanks alle goedbedoelde adviezen, waarschijnlijk gewoon zelf moeten uitvinden. Want elk kind is weer anders.

1. Doorslapen. Hoe dan?!

Het ene kind slaapt supermakkelijk door, het andere houdt er een volledig eigen ritme op na en bij nummer drie vraag je je weleens af of het niet stiekem een vampier is, omdat die vooral ’s nachts leeft. Helaas is er op dit gebied geen algemene baby handleiding. Iedere baby heeft zijn eigen gebruiksaanwijzing. Door trial and error kom je er vanzelf achter wat werkt voor jouw kind. En nét als je het dreigt op te geven, slaapt-ie opeens moeiteloos door. Zul je altijd zien.

2. Borstvoeding; nou já, waarom pakt ie nou niet?

Of: waarom komt er niet genoeg melk uit, waarom heb ik kloven, etcetera, etcetera. Bijna geen enkele borstvoeding loopt gesmeerd. Zo romantisch als het lijkt, zo rauw is soms de werkelijkheid (en je tepels). Gelukkig gaat ook dit voorbij.

3. Waarom altijd die woedeaanval in de supermarkt?

Nou, gewoon, omdat het kan, denkt je peuter. En omdat ze áánvoelen hoe vreselijk je het vindt. Perfect pressiemiddel om die lolly te krijgen, toch? Krijg ze dan maar eens úit die woedeaanval. Weglopen, meedoen, soms werkt er niets, soms werkt iets opeens terwijl je het niet verwacht (‘Loop je nou gewoon mee? Ja? Huh?! Dat ging makkelijk…’). En natuurlijk gebeurt ‘t volgende keer toch gewoon wéér…

4. Bijten, da’s toch niet relaxed?!

Yep, sommige kinderen zijn echte bijters. En iedereen heeft tips. Terugbijten. Niet terugbijten. Praten. Negeren. De mensen die geen tips hebben, kijken je veroordelend aan. Gelukkig is het maar een fase. Er zijn maar weinig dertigers die nog steeds bijten, zullen we maar zeggen.

5. Waarom eet hij niet gewoon?

Eten. Het perfecte middel voor de peuter om zijn eigen willetje door te drukken. Er is ook geen peil op te trekken; het ene kind is gek op fruit, de ander weigert consequent vlees en een derde krijgt geen groente naar binnen. Je kunt het leuker voor ze maken door ‘sperziebonenfriet’ te faken, maar er zijn ons maar weinig gevallen bekend van plotse sperziebonenfrietfreaks. Wat we wél weten: hoe meer je er ‘een ding’ van maakt, hoe leuker je kind dit machtsspelletje vindt.

6. Wat is dat met kinderen en vliegreizen?

Tja, geen idee. En het zal allicht niet voor alle kinderen gelden. Maar stel je voor dat jij opeens ingesnoerd zit in een klein stoeltje terwijl je kleine lijfje is gebouwd op bewegen? En dat onduidelijk is voor hoe lang, want vijf uren klinkt in je kleine oortjes als FOREVER? Zou jij waarschijnlijk ook niet blij van worden. Zul je altijd zien dat hij de hele vlucht onrustig is, maar tijdens het landen plots in slaap valt…

Weleens gehoord van Mommy Wars? Dit herken je vast!

Heb jij nog aanvullingen? Praat mee op Facebook!

Reageer op artikel:
Die 6 oudervragen waar niemand antwoord op heeft
Sluiten