Thea Tijssen
Thea Tijssen Mind 16 juni 2016

Die van mij betrap ik ook vaak op een Joachim Löw’tje

Waarschijnlijk heb jij er thuis ook om zitten gniffelen of er heel hard ‘gatver’ om geroepen. Ik ook, hoor. Want laten we wel wezen: wat de Duitse bondscoach Joachim Löw deed op internationale tv kon natuurlijk echt niet. Maar serieus: ik heb thuis ook iemand die dit flikt…

Voor wie het heeft gemist (voor het geval je op survivaltocht was op een plek zonder wifi), zal ik het nog een keer beschrijven. Joachim voelde zich een beetje teveel thuis, zo leek het. Hij waande zich namelijk onbespied in de dug out, terwijl er toch echt honderden camera’s meedraaien op een Europees Kampioenschap Voetbal. Hij besloot tijdens de wedstrijd Duitsland – Oekraïne dus ongegeneerd aan z’n ballen te gaan zitten. Vermoedelijk om een en ander even goed te hangen. Dat is dan tot daaraan toe… Maar tot overmaat van ramp ging de bondscoach toen ook nog met z’n vingers naar z’n neus. Om eraan te ruiken! Dat werd gefilmd en deze beelden gingen razendsnel de hele wereld over. Hier nog even voor wie het dus – op een of ander miraculeuze wijze – had gemist:

Neuspeuteren

Ja, ik weet ‘t. Het is goor. Had ik je moeten waarschuwen? Hoe dan ook. Joachim had toch beter moeten weten. Juist omdat hij eerder met dit bijltje heeft gehakt. Zo betrapten camera’s hem ooit (zes jaar terug, ook in de dug out) op het peuteren in zijn neus… Om het vervolgens op te gaan eten. Ja. Echt. I kid you not. Voor wie me niet gelooft:

Hij bekeek de buit

Lekker dan. Dit beeld krijg je voorlopig niet meer van je netvlies, maar om to the point te komen. En om iets op te biechten: ik heb thuis ook een exemplaar rondlopen dat dit soort dingen doet. Ik heb hem er al een paar keer op betrapt dat hij aan z’n ballen zit en daarna aan z’n handen ruikt. Dat vond ik al behoorlijk shocking, maar ik heb ook weleens gezien dat hij in z’n neus peuterde en daarna de buit eens goed bekeek. Hij at het dan weer niet op. Dat moest er nog eens bij komen. Maar het ergste van alles, vond ik dat hij met z’n hand tussen z’n billen ging, om vervolgens z’n hand er weer uit te halen en op te merken dat het stonk. Oké. Waarom doe je dit? En waarom deel je deze informatie met me? Het.Is.Niet.Nodig. Het is zelfs vrij overbodig en goor bovendien.

Klaar mee

Ja, en dan hadden we allemaal een meteen een oordeel over Joachim. Inclusief ik zelf. Maar toen dacht ik ineens aan deze momenten. En voelde een soort opkomende schaamte. Die van mij doet het gewoon ook! Weet je zeker dat die van jou dit ook niet doet thuis? Als hij zich onbespied waant? Of erger – als je gewoon naar ‘m zit te kijken, ongegeneerd dus? Die van mij dus wel. En dat moet maar eens afgelopen zijn. Ik ben onderhand klaar met dat gedrag van mijn jongste zoontje. Hij is verdomme net vier geworden. Hij zou toch beter moeten weten?

Hoe ontzettend goor is die actie van Joachim Löw? Maar… wist je dat wij moeders ook ontzettend vieze dingen doen?

Reageer op artikel:
Die van mij betrap ik ook vaak op een Joachim Löw’tje
Sluiten