Gina Koninkx
Gina Koninkx Algemeen 24 dec 2019
Leestijd: 2 minuten

Geen vervelende kinderen aan tafel met het kerstdiner? 4 hacks waardoor ze blijven zitten

Niet alleen ben je nú al gestrest omdat het diner moet worden verzorgd, ook hoop je dat de avond gezellig zal verlopen. Dan is het wel zo fijn als je weet dat de kids netjes aan tafel blijven zitten zonder dramatische discussies te voeren.

Famme to the rescue! Hier vind je vijf tips zodat je kids zich als voorbeeldige engeltjes gedragen tijdens het diner.

Geen vervelende kinderen met het diner

Oké, oké, ze hoeven natuurlijk niet uren stil te zitten aan tafel maar het is wel fijn als de sfeer gezellig is en als ze niet zeuren. Zeker met een grote drukke groep in huis is het wel zo fijn als dat lukt. Speciaal daarom van ons een kerstcadeautje: 5 tips voor engeltjes aan tafel.

1. Slimme tafelindeling

Bedenk van te voren hoe je de kids aan tafel zet. Weet je dat broer en zus naast elkaar alleen maar gaan zitten klieren, zet dan opa of oma ertussen. Zorg ervoor dat jij en je partner de aandacht kunnen verdelen en allebei naast een kind zitten om te helpen met snijden of iets dergelijks.

2. Niet te lang

Dien jij verschillende gangen op met Kerstmis? Laat ze dan tussendoor lekker spelen want anders is het een veel te lange zit voor de kids. Maak van te voren een fijne plek in de ruimte (nog idealer als je een speelkamer hebt) waar je wat speelgoed neerlegt zodat ook niet alles nog overhoop moet worden gehaald.

Voor kinderen wordt het een veel fijnere avond op deze manier. Zo hoeven ze nu urenlang stil aan tafel te zitten want eerlijk is eerlijk, dat houdt bijna geen kind vol. Misschien willen opa en oma zelfs wel wat leuke spelletjes met hen doen tijdens de gangen, dan kun jij alles afmaken in de keuken.

3. Creatief met de opmaak

Ten eerste is het hartstikke leuk om de tafel tip top te verzorgen. Van mooie decoratie tot het juiste servies. Maar, het is ook slim om het eten mooi op te maken voor de kids. Eten wordt op die manier een feestje want het ziet er stukken interessanter uit.

Wees lekker creatief, maak een gezichtje van groenten (met sla het haar) en alles gaat op. Beloofd!

4. Maak een kids tafel voor het diner

Dineren jullie met veel mensen? Maak dan een aparte kindertafel. Geef de kleintjes bijvoorbeeld pannenkoekjes. Het fijne hieraan is dat ook de volwassenen hierdoor rustig kunnen genieten van het diner. Ideaal toch?!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Geen vervelende kinderen aan tafel met het kerstdiner? 4 hacks waardoor ze blijven zitten
Sluiten