Redactie
Redactie Lifestyle 12 jun 2020

18 dingen die er nóóit zijn als je ze nodig hebt

Je kent het wel. Alles loopt volgens schema. Totdat… Je iets nodig hebt. Hè? Maar je hebt het pas nog gezien!

Soms wens je gewoon dat er iets is, en ook was, alleen nu even niet. Dit levert aardig wat gefrustreerde situaties op.

18 dingen die er nóóit zijn als je ze nodig hebt

Herken jij jezelf in deze situaties?

1. Een haarelastiek

Van de week lagen ze nog in de badkamer. Overigens had je laatst nog een pakje gekocht. En nu zijn ze ‘opeens’ allemaal weg. Hoe kan dit? Als je ze niet nodig hebt, weet je ze zo te vinden en als je haar eruit ziet als een ontplofte woestijn, hebben ze de benen genomen. Fijn. Vooral als je dochter bedenkt dat ze een fish-tail-braid-installatie wilt, en jij daar een half uur mee bezig bent. ‘Zo. Geef je elastiekje maar.’ ‘Die had jij toch, mam?’

2. Energie

Vanmorgen was-ie er nog: de energie die je had ingepland om de hele dag leuke dingen met je kids te doen. En het bezoekje aan de sportschool, die voor vanavond staat ingepland. Dit was echter wel na twee koppen koffie. Het idee alleen al dat je een knutselproject moet verzinnen, laat je nog verder in de bank zinken. ‘Ik kom eraan!’

3. Je fietssleutel

De zon schijnt in vol ornaat en je besluit om je kind met de fiets naar school te brengen. Op licht geïrriteerde toon (hé, het is immers pas kwart voor acht) zeg je dat-ie niet achterop kan en opzoek moet gaan naar z’n fietssleutel. Totdat je tot de conclusie komt dat je eigen fietssleutel niet in je jaszak zit. Ook niet in je tas. De sleutelkast is leeg, evenals de tafel op de gang. Zit-ie nog in je fiets, misschien?

4. De oplader van je telefoon of iPad

‘Maham! De iPad is alwéér leeg.’ Ook je telefoon begeeft het binnen luttele minuten. Vreemd genoeg zijn de stopcontacten leeg en ligt-ie niet tussen de honderdduizend andere opladers.

5. Je pinpas

Net op het moment dat je écht alle gezinsboodschappen (lees: acht broden, twee potten pindakaas, drie pakken luiers en de rest) hebt ingeladen, besef je dat je hier alleen kunt pinnen. Waarom je dan net dubbelgeparkeerd stond voor de geldmuur én een fantastische parkeerbon in de wacht hebt gesleept, ben je even kwijt.

6. Een (zak)doek in je tas

Er heerst een griep op school, wat betekent dat je kleine schat al snotterend en proestend door het leven gaat. ‘Mam, zullen we naar de zandbak gaan? Frisse lucht is heel gezond voor mijn snot.’ Tuurlijk! Vergeet je geen zakdoek mee te nemen? Zo’n groene slijmerige bel in je handpalm kan het virus onmiddellijk overdragen.

7. Een tafeltje voor drie

Na een dag winkelen met twee kinderen, heb je hoogstwaarschijnlijk enorme honger. En wat is er nou leuker om met z’n allen -bovenin het warenhuis- te lunchen? Het kost wat toverwerk om twee dienbladen vol richting de kassa te krijgen (Hans Kazan is hier niets bij). Maar als dit eenmaal is gelukt, moet de grootste truc nog komen: het vinden van een tafel. Succes.

8. Een eerlijk antwoord

Zo net voor de zomervakantie, is het rennen geblazen. Een tikkeltje stress plus een ellenlange checklist spelen op dit moment de hoofdrol. Dit moet je nog regelen, dat moet je niet vergeten te kopen en daar moet je naartoe. Als mensen vragen hoe het met je gaat, zeg je met kramp in je kaken dat het niet beter kan.

9. Babydoekjes

Zie je nou! Je wist dat je iets vergeten was (zie punt 8). Kan gebeuren, toch? Alleen kan het ook zomaar gebeuren dat je kind besluit zijn dagelijkse behoefte te verrichten in een overvolle lunchroom. En dat er dan nog maar één velletje papier op de wc-rol zit, bijvoorbeeld.

10. Een verschoningsruimte

Het andere scenario gaat als volgt: de babydoekjes zitten in de tas, de luier is vol, alleen is er geen verschoningsruimte te bekennen. Wedden dat alle moeders weleens hun kind op de vloer van een wc hebben verschoond?

11. Dat ene ingrediënt voor het avondeten

Na lang dubben besluit je dat het avondeten bestaat uit een heerlijke pasta arrabiata. De penne heb je van de week nog in de kast zien staan, dus heb je alle overige ingrediënten in huis gehaald. De saus is klaar en moet nog even sudderen. Je trekt blij (de saus is héérlijk!) de keukenkast open en komt tot de ontdekking dat de pasta als sneeuw voor de zon verdwenen is. Mag jij raden wat er in het pannetje op de houten speelgoedoven ligt…

12. De naam van die verschrikkelijk mooie acteur (en dan zijn echte naam)

Laatst heb je een film gezien waarbij je sindsdien niet meer bent te stoppen over zijn uiterlijk. Je partner is niet geïnteresseerd (duh!), dus moet je je vriendinnen hier wel mee lastig vallen. Op het moment suprême ben je z’n naam kwijt. En ook die van de film.

13. Wat extra minuten in de ochtend

Hiermee is ook alles gezegd, want die heb je echt nodig!

14. De zon

Als je besluit met je gezin naar het strand te gaan. Je had er zelfs een dag voor vrij genomen. Fluit ook maar gelijk naar het eerste-bbq-van-het-jaar-plan van vanavond.

15. De regen

Nadat je een week lang zwetend en puffend verplicht ijs hebt moeten eten (‘Vandaag neem ik citroen, chocolade en nog een keer chocolade, mam!’), vraag je je af wanneer het toch eens gaat regenen. Een beetje verkoeling zou wel fijn zijn.

16. Dé knuffel van je kind tijdens een logeerpartij

Het is zover. Vanavond gaan je partner en jij de sterren van de hemel dansen. Althans, dat is de bedoeling. Totdat je wordt opgebeld door je schoonmoeder. De lievelingsknuffel van je kind ontbreekt in het logeergerei.

17. Een ‘sorry’ nadat je tot stomste moeder van de wereld bent bekroond.

Werkelijk waar in geen velde of wegen te bekennen. Op dat moment heeft je kind besloten dat je de stomste moeder van de wereld bent. Misschien zelfs wel de slechtste moeder. Het klasgenootje mocht namelijk wel het nieuwste model Super Soaker die zeven meter ver kan schieten. Die van hem ging maar tot vier.

18. Een ‘mama je bent de liefste moeder van de hele wereld’

En dan niet alleen op Moederdag of op je verjaardag. Gewoon, zomaar. Omdat je net drie wassen hebt gedraaid, iedereen netjes op de hockey en tennis hebt afgeleverd en tussendoor het eten voor vanavond hebt bedacht.

Verder lezen: Wat heb je nog meer nodig?

Reageer op artikel:
18 dingen die er nóóit zijn als je ze nodig hebt
Sluiten