Redactie
Redactie Kids 15 maart 2015

Dingen die mensen zonder kinderen doen in de buurt van baby’s

Er zijn mensen die weten niet zo goed hoe ze met baby’s om moeten gaan. Wat ze ermee aan moeten. Hoe ze moeten reageren als ze in goed gezelschap verkeren van een baby. Die mensen heb je.

Vroeger paste ik vaak op. Onder andere op baby’s. Fijn bijbaantje, want zo’n baby, dacht ik, slaapt toch allemaal maar. Ouders de deur uit en baby en ik hadden het rijk alleen. Toch merkte ik dat ik soms onwennig was en niet goed wist wat ik moest doen. Toen ik eenmaal zelf een baby had en de kraamvisite kwam langs, pikte ik de mensen er zo uit die het blijkbaar niet echt op baby’s hadden. Snap ik, want het is ook best gekkig, zo’n klein spartelend wezen in je armen. Deze dingen doen mensen zonder kinderen in de buurt van baby’s (oké, zeker niet iedereen, maar het komt voor en dat is helemaal niet erg).

1. Een handje geven

Omdat niemand weet hoe je een pasgeboren baby groet.

2. Kiekeboe spelen

Want het is algemeen bekend dat baby’s positief reageren op dit spelletje.

3. Een heel gek gezicht trekken als de baby aan het poepen is

‘Eh, volgens mij eh…’

4. Een nog gekker gezicht trekken wanneer de baby huilt

En dan een heel zacht ‘okéééééé…’ murmelen om vervolgens om zich heen te kijken of niemand denkt dat het zijn of haar kind is.

5. Geen idee hebben hoe je een luier omdoet

Logisch, in het begin van mijn babyoppastijd had ik echt geen idee welke kant nou voor moest wat resulteerde in lekkende varianten. Tot de moeder in kwestie op een dag zei: plaatjes voor. Hoe simpel kan het zijn.

6. Een pak billendoekjes opmaken bij één verschoonbeurt

En dan zitten er niet nog maar drie doekjes in.

7. Niet weten hoe je een baby overpakt

De armen van degene die de baby overpakt beginnen als spannende dansbewegingen te draaien. Ach, er kan weinig gebeuren met de baby.

8. Heel voorzichtig gaan praten

Een pasgeboren baby slaapt stevig door overdag als er visite is. Weet de visite niet, dus die gaat automatisch langzaam en zacht praten. Nee hoor, praat maar gewoon!

9. Niets zeggen

Vooral tijdens een kraamvisite kunnen er nog weleens ongemakkelijke stiltes ontstaan. Want je zit met z’n allen naar zo’n baby te turen. Is ook best awkward.

10. Vragen aan de baby ‘en hoe heet jij?’

Je zou toch raar staan te kijken als de baby plots antwoord geeft.

Om nog even terug te komen op het verschonen van een baby, dit is dus waarom rompers zo gemaakt zijn.

Reageer op artikel:
Dingen die mensen zonder kinderen doen in de buurt van baby’s
Sluiten