Susan Dalstra
Susan Dalstra Gezondheid 13 jan 2018
Leestijd: 2 minuten

9 dingen die onherroepelijk gebeuren wanneer hij de mannengriep heeft

Het is je vast niet ontgaan: zo’n beetje heel Nederland is geveld door griep. Stomvervelend, maar weet je wat nog veel erger is? De mannengriep.

Rouwkaarten

Want waar vrouwen bij griep stug doorbuffelen of zonder morren onder de wol kruipen, schrijft hij alvast zijn eigen rouwkaarten. Fascinerend. En vooruit: misschien ook een beetje aandoenlijk. Een heel klein beetje dan (heb je niet van ons).

We hopen maar dat jouw geliefde een weerstand heeft van heb ik jou daar, want als een man griep krijgt… berg je maar. 9 dingen die onherroepelijk gebeuren wanneer hij ziek is:

1. Hoesten met special effect

Hij zet die onophoudelijke hoestbui (die jou hele nachten wakker houdt) extra kracht bij door iedere keer een soort polonaise van rochel, kreun, hoest, rochel, kreun, hoest in te zetten – altijd afgesloten met een zucht alsof hij zojuist zijn laatste adem heeft uitgeblazen.

2. De ‘laat mij maar’-fase

‘Nee schatje, ik hoef geen zakdoekjes. Laat me maar gewoon even. Ik moet hier doorheen. Ga jij maar naar je werk, dan sterf ik hier wel alleen. Kun je alleen nog even een emmer naast het bed zetten? En een verse jus? En de iPad? In de voorraadkast ligt ook nog een zak paprikachips. Als ik toch honger krijg.’

3. ‘Misschien moet ik toch even langs de huisarts’

Want ook al heeft heel Nederland exact dezelfde huis- tuin- en keukengriep: waarschijnlijk heeft hij net die ene zeldzame variant te pakken. Of heeft ‘ie helemaal geen griep, maar een levensbedreigend virus onder de leden – dat toevallig precies dezelfde symptomen geeft als griep. Maar dan 1000x erger, uiteraard.

4. Het leven heeft geen zin meer

Want hij kan niks ruiken. En niks proeven. En waarschijnlijk niest hij straks zijn oogkassen eruit, waardoor hij nooit meer de lach van jullie kinderen kan zien.

5. De afscheidsrede

Als hij vroegtijdig sterft, gunt hij je een nieuwe liefde in je leven. Je bent te jong en te mooi om de rest van je leven alleen achter te blijven met de kinderen. Om de vraag of hij het dan oké vindt dat je alvast Tinder installeert, kan hij niet lachen.

6. Hij toont opeens inlevingsvermogen

Door te zeggen dat hij nu eindelijk weet wat jij doormaakte toen je lag te bevallen.

7. Je verliest je geduld

‘Kan ik iets voor je halen liefje? Zakdoekjes, verse jus, je ballen misschien?’

8. De wurgneigingen

Als zijn ziekte hem niet doodt, doe jij het wel (na een uren tellende klaagzang te hebben aangehoord en ettelijke keren bacteriën in je gezicht te zijn geblaft).

9. Hij is weer beter

Maar raakt nog steeds niet uitgepraat over hoe ziek hij twee weken geleden wel niet was.

We kunnen er lullig over doen, maar vergeet niet dat we nooit een fractie van de pijn zullen ervaren die zij doormaken tijdens de mannengriep. We wensen vanaf deze plek dan ook alle partijen veel kracht toe. #staystrong

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme