Chiara Izelaar
Chiara Izelaar Relatie 1 mrt 2020
Leestijd: 3 minuten

7 dingen die je met je partner moet bespreken voor jullie aan kids beginnen

Jij en je lief hebben alles op orde. Jullie hebben een super leuke baan, een knus huisje en loved ones om jullie heen. Het “huisje, boompje, beestje” plaatje is bijna compleet. Er rest nog één punt; een baby. Toch zijn er bepaalde dingen die je het beste kunt bespreken met je partner voor jullie zwanger proberen te raken!

Jullie dromen ervan om jullie gezin uit te breiden én zijn toe aan deze nieuwe stap. Sterker nog, je kunt je eierstokken nog net niet horen rammelen. Dus why not go for it? Jullie relatie heeft immers een fundamentele basis voor kids én jullie kennen elkaar door en door. Maar zijn jullie het ook eens over deze dingen?

1. Je visie op discipline

Sommige mensen geloven in a laid back opvoeding, terwijl anderen er heilig van overtuigd zijn dat strikte regels en grenzen onmisbaar zijn bij het opvoeden van een kind. De manier waarop jullie verwachten jullie toekomstige kindje op te voeden moet grotendeels overeen komen. Verschillen jullie van mening? Probeer hier dan rustig over te praten.

2. De algehele opvoeding

Van normen en waarden tot geloofsovertuiging en regels; welke aspecten willen jullie sowieso doorvoeren in de opvoeding? Er is geen handboek voor ouderschap, maar jullie kunnen wel leren van jullie eigen opvoeding, ervaringen van andere ouders en jullie eigen kijk op het leven. Wat vinden jullie belangrijk en moeten jullie nog compromissen sluiten?

3. Je financiële waarden

Één van de grootste oorzaken van scheidingen zijn geldproblemen. Financiën zijn ontzettend belangrijk, vooral wanneer jullie gezin uitgebreid wordt. Het gaat niet alleen om de verdeling van geld, maar ook waar jullie waarden liggen. Van babyspullen tot kinderopvang en vakanties; er valt genoeg te bespreken!

4. Eventuele ziektes

Kamp je met een chronische ziekte, komen er geestelijke gezondheidsproblemen in je familie voor of is er sprake van een bepaalde erfelijkheid? Bespreek alle mentale en fysieke ziektes die eventueel van invloed kunnen zijn op je zwangerschap en/of baby om jullie goed voor te bereiden.

5. Taakverdeling

In dit emancipatorische tijdperk is het voor veel koppels vanzelfsprekend dat nieuwe taken (zoals luiers verschonen, flesvoeding geven en je kindje baden) eerlijk worden verdeeld. Ook kiezen steeds meer (nieuwe) moeders ervoor om na de kraamperiode te werken. Wat zijn jullie gedachtes hierover en komt jullie mening overeen?

6. Wettelijke kwesties

Wil je dat jullie kindje jouw achternaam krijgt? Wie vangt jullie baby op als jullie komen te overlijden? Vind je het belangrijk dat jullie eerst trouwen of is een samenlevingscontract voldoende? Er zijn genoeg wettelijke vragen om jullie af te stellen!

7. Nieuwe stap

Als jullie eenmaal een kindje op de wereld hebben gezet verandert jullie relatie automatisch. Een baby vergt veel tijd, aandacht, energie en verantwoordelijkheid. Vaak vergeten koppels hierdoor in hun relatie te investeren. Daarom is het geen gek idee om jullie verwachtingen – met betrekking tot jullie liefdesband – voor jullie nieuwe stap te bespreken.

Lees ook:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
7 dingen die je met je partner moet bespreken voor jullie aan kids beginnen
Sluiten