Redactie
Redactie Kids 12 sep 2017

10 x dingen om binnen met kinderen te doen tijdens een herfststorm

Morgen gaat het stormen. Code geel, windkracht 10, windstoten van 90-120km per uur. Binnen blijven dus. En dat is niet voor iedereen even makkelijk. Ook al is deze herfststorm een fractie vergeleken bij waar ze op dit moment in Amerika mee te kampen hebben, laten we dat niet vergeten. 

Binnen blijven: de een heeft daar meer moeite mee dan de ander – niet in het minst bepaald door of er wel of geen kinderen mee gemoeid zijn. Maar feit is dat dit weer gewoon niet uitnodigt tot iets anders, al was het maar omdat het KNMI je met klem adviseert om lekker binnen te blijven. Daarom hierbij een handjevol tips: dingen om binnen met kinderen te doen tijdens de herfststorm morgen. Succesvol én gezellig doorkomen die dag.

1. In je bed blijven liggen

Voor zij die geen kinderen/werk/andere verplichtingen hebben: het is er de uitgelezen dag voor. Zet een pot thee, wat te eten en Netflix klaar, en houd vooral de gordijnen dicht.

2. Als de kinderen naar school zijn: weer in je bed gaan liggen

Gewoon, omdat het kan. O nee, natuurlijk kan dat niet. Maar goed, het idee was leuk.

3. Als de kinderen naar school zijn: je foto-album inplakken

Echt, op zo’n dag heb je geen enkel excuus.

4. Als de kinderen naar school zijn: maak alvast het eten voor de avond

Omdat je daar overdag als de kinderen thuis zijn dan niet meer aan hoeft te denken.

Maar de echte uitdaging is natuurlijk hoe je de kinderen een paar uur binnenshuis enorm zoet houdt. Hier een aantal suggesties:

5. Doe een verkleedshow

Liefst met een aantal buurtkinderen, en dat iedereen dan z’n verkleedkleren meebrengt. Geef ze gekke opdrachten, of laat ze verkleed en wel een opvoering bedenken.

6. Maak een kunstwerk

Alles mag, alles kan. Pak dozen, tijdschriften, lege toilet-rollen, inpakpapier en allerhande ander recyclebaar materiaal dat je in huis hebt en gooi het op een grote hoop. Met verf en kleurpotloden erbij aan de gang op een groot vel papier en gaan! Tip: leg een zeil onder het festijn.

7. Samen koken (koekjes bakken mag ook)

Voor het geval #4 niet gelukt is. Anders is koekjes bakken ook altijd een favoriete bezigheid van menig kind.

8. Speelgoed opruimen voor het goede doel

Een typisch gevalletje van twee vliegen in één klap: er wordt opgeruimd én je kinderen krijgen een lesje maatschappelijk bewustzijn.

9. Ga naar buiten om in de plassen te stampen

Maar alleen als het even wat minder stormachtig lijkt en er geen gevaar van omwaaiende bomen en takken is (dat risico is bij een herfststorm altijd groter omdat de bomen nog vol in het blad staan).

10. If all else fails… een videomarathon voor het hele gezin

Met iets lekkers erbij, een herfststorm krijg je natuurlijk niet elke dag.

Natuurlijk zijn er nog veel meer dingen om binnen met kinderen te doen bij regen of slecht weer: 28 x tips om thuis met de kinderen te doen als het regent

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
10 x dingen om binnen met kinderen te doen tijdens een herfststorm
Sluiten