Gina Koninkx
Gina Koninkx Mind 22 mrt 2020
Leestijd: 3 minuten

9 leuke (en nuttige) dingen om te doen als je thuis bent (en het is niet op je telefoon zitten)

Nu het overgrote deel van Nederland aan huis gekluisterd is, wordt het tijd om activiteiten te bedenken die je binnen kunt doen (met of zonder kids). Wij hebben een aantal leuke én nuttige dingen om thuis te doen op een rij gezet om de komende weken niet gillend gek te worden in huis. Graag gedaan.

9 leuke dingen om thuis te doen

Maak je geen zorgen, je schermtijd op je smartphone zal niet exponentieel gaan toenemen de komende weken. In ieder geval niet als je je dagen vult met deze negen dingen om thuis te doen.

1. Je kast (en die van de kids) uitruimen

Normaal gesproken is dit zoiets waar je eigenlijk nooit in toekomt (of waar je op Tweede Paasdag aan begint). Nu je noodgedwongen meer thuis zit, is dit het ideale moment om je eigen kledingkast en die van de kids op te ruimen. Zoek uit wat niet meer past en een tweede leven kan krijgen, gooi weg wat kapot is en berg je winterkleding op. Opruimen in huis, ruimt ook op in je hoofd.

2. Nieuwe fotoboeken inplakken

Fotoboeken inplakken kost enorm veel tijd, al helemaal als je bij elk kiekje een passende tekst wil schrijven. Tijd om hieraan te beginnen en je telefoon weg te leggen. Ook je kids kunnen hierbij helpen om alles nog een stuk persoonlijker te maken met vrolijke stickers en tekeningen.

3. FaceTime date met wijn

Zit je alleen thuis of liggen de kids al op bed? Tijd voor een FaceTime date met wijn. Geen echte date natuurlijk, maar een heerlijk moment om bij te kletsen met familie en vrienden. Pak er een lekker drankje bij en het is nét alsof jullie tegenover elkaar op de bank zitten.

Oké, heel eerlijk – hier gebruik je dus wel je telefoon voor – maar je zit niet doelloos te scrollen op Instagram of Facebook. Dan telt het niet, toch?

4. Het ultieme selfcare moment

Normaal gesproken kom je niet zo snel toe aan je selfcare momenten, maar nu wel. Laat het bad lekker volstromen, neem uitgebreid de tijd om je huid te verzorgen en sla een tijdschrift open op de bank. Heerlijk, even niks moeten!

5. Probeer nieuwe recepten uit

Zonder te hamsteren natuurlijk want dat is echt nergens voor nodig. Ga online op zoek naar nieuwe recepten, misschien zelfs om uit je comfortzone te gaan en een week lang alleen maar vega te koken. Als je niet hoeft te reizen voor je werk heb je meer tijd om de keuken in te duiken en je zult er vanzelf achter komen dat dat hartstikke relaxt is. Voor ons absoluut één van onze favoriete dingen om thuis te doen in deze bizarre periode.

6. Haal alle bordspellen tevoorschijn

Of je dit nou doet met je partner of de kids, een avondje bordspellen spelen is onwijs leuk. Misschien heb je nog oude bordspellen liggen war je als kind dol op was.

7. Yoga en meditatie

Ook onder het mom van selfcare natuurlijk vallen yoga en meditatie. Dit zijn twee activiteiten die je perfect thuis kan doen (ja zelfs met kids). Nog niet overtuigd? Lees dan: 4 simpele manieren om yoga te beoefenen tijdens het drukke moeder bestaan.

8. De grote schoonmaak

Niet alleen het uitruimen van je kast kan een goede activiteit zijn deze weken, het huis is ook (juist nu) wel toe aan een grondige schoonmaak. Ruim eindelijk het rommelhok uit, organiseer de kelder opnieuw en laat de schoonmaakdoekjes alle hoeken van het huis zien.

9. Selfcare voor je huisdier

Het is niet alleen belangrijk om goed voor jezelf te zorgen, ook je huisdier heeft aandacht nodig. Maak een geïmproviseerde dierenspa in huis en verzorg je hond van top tot teen. Ook leuk: laat de kids een groentetaart maken voor het konijn.

Nóg meer dingen om thuis te doen

Met deze negen dingen om thuis te doen kom jij de komende weken wel door. Have fun! Op zoek naar meer inspiratie voor thuis? Daar maakten we dit handige overzicht voor met de beste binnenactiviteiten voor jou en de kinderen op een rij.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
9 leuke (en nuttige) dingen om te doen als je thuis bent (en het is niet op je telefoon zitten)
Sluiten