Els van Asseldonk
Els van Asseldonk Mind 10 nov 2020
Leestijd: 2 minuten

8x dingen die je kunt doen om vrolijker te worden

Je hebt van die dagen dat je chagrijnig bent, alles verkeerd gaat en je het liefst de hele dag in bed blijft. Heb jij vandaag even zo’n off-day? Wij vertellen je acht dingen die je kunt doen om vrolijker te worden.

Dingen die je kunt doen om vrolijker te worden

Door deze dingen te doen voel jij je vast een stuk beter aan het einde van de dag.

Maak je eigen tradities

Hoe vaak denk jij tijdens een gezellig avondje met vrienden of familie wel niet ‘dit zouden we vaker moeten doen’? Wat let je? Plan een maandelijkse etentje met je vriendinnen. Eenmaal vaste prik, is het zoveel makkelijker geregeld. Doe je dat niet, dan gaan er vaak weken/maanden overheen voordat je elkaar weer ziet. Zonde!

Neem jezelf niet te serieus

De volgende keer dat je iets gênants overkomt, lach dan om jezelf. Je kan jezelf een hard time geven, maar daar word je niet vrolijker van.

Wees je eigen grootste fan

Simpel: Hoe kan iemand anders jou op waarde schatten, als je dat zelf niet eens kunt? Veel vrouwen hebben moeite met te zeggen waar hun kwaliteiten liggen. Jij ook? Geef jezelf dan eens wat vaker een compliment.

Stop met denken ‘wat als’

Ben jij ook zo’n type die ’s avonds in bed druk ligt te piekeren? Tip: geef jezelf een half uurtje piekertijd. Ga dus niet hele dagen ongestructureerd over een probleem nadenken, maar probeer er een bepaalde tijd aan te besteden. Ook een goede: zoek afleiding. Volgens onderzoek hoef je maar acht minuutjes te sporten om je gedachten positiever te benaderen.

In with the new!

Een klein huis klinkt misschien romantisch, maar als kleinbehuisden weten we maar al te goed hoe irritant het kan zijn. Je hebt nooit genoeg ruimte. Gouden regel: koop je iets nieuws, doe dan ook iets weg. Het mooie is dat wanneer je dit zo doet, ook je leven meer in balans komt omdat je geneigd bent steeds jezelf de vraag te stellen: ‘wat doet er voor mij echt toe?’

Omarm je eigenaardigheden

Oke, wij vinden onszelf nogal eens ‘apart’. Soms willen we die eigenaardigheden zo hard mogelijk wegjagen. Maar je moeder zei het al: iedere gek heeft zijn gebrek. Dat gebrek maakt jou eigen en misschien wel heel creatief of sociaal.

Laat een briefje achter

Heeft iemand iets voor jou gedaan? Laat een thank you note achter voor je vriend of vriendin. Het schrijven ervan maakt jou vrolijk, en de wetenschap dat diegene bij het lezen moet lachen ook.

Overtreed de regels

Even filosofisch: wanneer was de laatste keer dat jij iets voor het eerst deed? Laat de ‘regels’ eens wat vaker voor wat ze zijn. Zoals je kinderen om 6 uur een gezond prakkie voorzetten of een saai boek uitlezen. Is een gedeelte niet boeiend? Skip dan gewoon naar het einde van het boek. Je leest voor je lol!

Lees ook:

Rotdag gehad? Luister deze tien nummers en je bent weer vrolijk

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme