Lizette van Loenen
Lizette van Loenen Persoonlijk 10 sep 2015
Leestijd: 1 minuut

Dipje? Dit confronterende kaartspel zet je relatie op zijn kop

Heb je het er weleens met je partner over gehad wat jullie zouden doen als een van jullie vreemd zou gaan? Of wanneer jullie je het meest met elkaar verbonden voelen?

Deze gespreksonderwerpen gooi je niet out of the blue op tafel. En dat terwijl eerlijkheid een van de belangrijkste dingen in een relatie is. Het bijzondere The And-project heeft een interactieve documentaire gelanceerd waarin absolute eerlijkheid voorop staat.

Het project

Op de website van het project word je als bezoeker eerst geconfronteerd met een kort filmpje en later zie je een kaartspel met vier random vragen erop. Voorbeeldje: ‘wat is porno kijken volgens jou?’ Vervolgens kun je kiezen tussen twee totaal verschillende antwoorden. Als je de vragen beantwoord hebt kom je op de pagina waarop je 30 filmpjes vindt waarin 30 totaal van elkaar verschillende koppels elkaar het hemd van het lijf vragen. En eerlijk antwoorden is daarbij een must. Elk koppel zit tegenover elkaar aan tafel en trekt om beurten een kaartje met een vraag erop. Zo stelt Mike een vraag aan zijn Alexandra: ‘vind je dat wij genoeg seks hebben?’ en Mike later aan Alexandra: ‘ben ik je beste sekspartner ooit?’

Exen

Behalve koppels die een relatie hebben, staan er ook ex-koppels tussen de filmpjes. Een voorbeeld is het ontroerende filmpje van ex-stel Ali en Andrew, waarin een hoop onverwerkt verdriet naar boven komt en waarin ze heftige openbaringen naar elkaar doen. De reacties op elkaar zijn soms hartverscheurend om te zien.

Nieuwsgierig? Kijk de video:

Zelf ook zin in een potje eerlijkheid met je geliefde (of ex, kan ook natuurlijk)? Hier kun je de kaarten zelf aanschaffen.

Lees ook: 7 vragen die je aan jezelf moet stellen als je twijfelt aan je relatie >

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme