Chiara Izelaar
Chiara Izelaar Body 29 mei 2020
Leestijd: 1 minuut

Waarom je direct moet poepen na een kop koffie

Er zijn altijd wel vragen die je beantwoord wilt krijgen. En dit is daar geheid een van. Want waarom moet je toch altijd direct poepen na een kop koffie?

Poepen na koffie

Toen de wekker afging had je ‘t niet meer. Wat een nacht, wat een nacht. Niet dat je ochtend al te best verliep. Die regenplens was tot daaraan toe, maar die bus die voor je neus wegreed. Gelukkig is daar dat bakkie troost, wat ervoor zorgt dat je jezelf weer kunt herpakken. En zonder enige moeite kunt poepen.

Want holy sh*t hey… Na die laatste slok moet je wel een sprintje trekken naar het toilet. Tja, van koffie moet je poepen, maar hoe komt dit eigenlijk?

LEES OOK: Dit is het beste tijdstip van de dag om koffie te drinken

Stimulerend goedje

De cafeïne in je bak koffie zorgt er niet alleen voor dat jij wakker wordt, maar ook je darmspieren worden aardig aan ‘t werk gezet. Je darmspieren trekken samen, waardoor de boel down there op gang wordt gebracht. Voor wie nu denkt dat overstappen of cafeïnevrije koffie een slim idee is heeft ‘t mis. Koffie – zowel normale als cafeïnevrije – stimuleert de aanmaak van bepaalde stofjes in je darmen en maag die het spijsverteringsproces bevorderen.

Koffie is dus een slimme zet als je een tikkie verstopt zit. Maar we raden dit drankje zeer zeker af als je voor de eerste keer bij iemand op visite bent… Oeps!

via GIPHY

Lees ook

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme