Kirsten Athmer
Kirsten Athmer Body 27 feb 2016

Discussie op internet: is deze beschimmelde drinkbeker je eigen schuld of niet?

Kinderen kunnen tegenwoordig óveral ziek worden. Ongeluk (ofwel: bacteriën) zit in een klein hoekje. Zou dit hoekje wel eens in een drinkbeker verstopt kunnen zitten? Daarover is nu een discussie ontstaan op Facebook.

Het zoontje van Simon O’Kanada was al een tijd ziek en beide ouders snapten niet waarom. De vader besloot de Tommee Tippee drinkbeker van zijn kind eens grondig te onderzoeken en deed een nare ontdekking in het anti-leksysteem van de beker, deze zat namelijk vol met schimmel.

Marie Pier, een vriendin van de vader, plaatste er vervolgens foto’s van op Facebook. Ze riep andere moeders op om ook hun drinkbekers te controleren. De vraag is nu alleen: had dit voorkomen kunnen worden door het simpelweg beter schoon te maken?

Mon ami Simon O'kanada se demandait pourquoi son fils était toujours malade. Il a donc brisé l'anti fuite de son verre à…

Geplaatst door Marie-Pier S. L'Hostie op donderdag 18 februari 2016

De foto’s werden massaal gedeeld. Een deel van de mensen beweert dat de schimmel wordt veroorzaakt door luiheid van de ouders. Sommigen zeggen dat ze al jaren gebruik maken van de bekers en nergens last van hebben. Andere ouders vinden het verhaal erg herkenbaar en beamen dat de drinkbeker, ondanks grondig schoonmaken, toch beschimmeld raakt.

Moeder Penny Powell plaatste als reactie beelden op Facebook. Ondanks dat zij de drinkbeker in de vaatwasser deed, trof zij ook schimmel aan (Facebookers reageren hier vervolgens op met ‘je moet het niet zomaar lui in de vaatwasser gooien, maar zelf schoonmaken).

Mogelijke oorzaak

Het is niet de eerste keer dat zoiets gebeurt en vervolgens viral gaat op internet. De fabrikant Tommee Tippee, die op Facebook overladen werd met boze reacties, wijst erop dat er problemen kunnen ontstaan als er vloeistoffen in de bekers gedaan worden die er eigenlijk niet in horen. En dit zijn dan met name dikke vloeistoffen.

Oplossing

Een woordvoerder van Tommee Tippee vertelde aan Cosmopolitan dat er een nieuwe drinkbeker op de markt wordt gebracht, eentje met een transparant drinklepje. En in deze drinkbeker kun je wél alle vloeistoffen doen. De gedupeerden kunnen rekenen op een gratis versie van deze cup, vertelt de woordvoerder.

Wat is jouw ervaring met deze Tommee Tippee drinkbekers? Deel het met ons op Facebook.

Lees ook: 5 x eten en drinken dat je niet aan je baby geeft >>

Reageer op artikel:
Discussie op internet: is deze beschimmelde drinkbeker je eigen schuld of niet?
Sluiten