Muriel Oonincx
Muriel Oonincx Persoonlijk 14 mrt 2014
Leestijd: 2 minuten

Discussie: Vriendinnen scheren hoofd kaal

Gisteren kwamen we op de redactie het filmpje ‘Anything for Love’ tegen en iets hield ons tegen om hem te plaatsen. Inmiddels staan alle timelines vol met het filmpje waarin te zien is hoe een groep vriendinnen hun hoofd kaal scheert voor hun vriendin met borstkanker.

Els en ik runnen de redactie van Famme. Zij vanuit Nederland en ik vanuit Kaapstad. We kennen elkaar van Red Magazine, in die tijd kreeg Els kanker. Nu gaat het goed met haar, gelukkig. Maar Els weet dus waar het over gaat. Kaal worden, ziek zijn en dit is onze discussie via skype:

Redactie discussie

Els: ‘Heb je het filmpje ‘Anything for Love’ gezien? Ze denken hier dat het een hit kan worden’
Muriel: ‘Ja, ik zag hem gisteren voorbij komen, van die vrouwen die zich kaal laten scheren? Iets hield me tegen hem te plaatsen’
Els: ‘Ik vind het heel lief en nobel, maar als mijn vrienden en familie het voor mij hadden gedaan was ik heel boos geworden. Je haar afscheren is écht niet leuk, dat leed wil ik iedere vrouw besparen’
Muriel: ‘Ik zit hem nu te kijken. Krijg er wel kippenvel van, je haar laten afscheren’
Els: ‘Heb je dat muziekje gehoord? Wat een draak, haha.’
Muriel: ‘Haha, ja dat kan echt niet, heeft het ook helemaal niet nodig. Het raakt me wel, krijg er tranen van op het laatst’
Els: ‘Besluit jij maar. Ik vind het mooi en ontroerend, maar voor mij is het een beetje dubbel. Bij dat kaalscheren kan ik alleen maar denken: neeeeeeee, niet doen! Je kunt je steun ook op een andere manier betuigen’
Muriel: ‘Hmmm, ik ben benieuwd naar de discussie. Ik zet hem er op oké. Help me ff met hoe dat Vimeo werkt’

Bekijk hier het filmpje en praat mee op onze Facebook. Mooi, sentimenteel, pijnlijk? Bijna iedereen kent wel iemand die getroffen is door een vorm van kanker. Wij zijn benieuwd wat jullie echt vinden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Discussie: Vriendinnen scheren hoofd kaal
Sluiten