Samantha Lakker
Samantha Lakker Work & Life 30 jul 2018
Leestijd: 2 minuten

Ein-de-lijk: er komt een Disney film met een Afrikaanse prinses in de hoofdrol

Het werd tijd. Afgelopen vrijdag meldde Deadline dat er een Afrikaanse Disney-prinses op komst is. Het bedrijf gaat een origineel verhaal van de schrijvers Ola Shokunbi en Lindsey Reed Palmer gebruiken.

Het verhaal gaat over het karakter prinses Sadé. Dope-regisseur Rick Famuyiwa is al gelinkt aan de productie van de film. Er is nog geen regisseur of cast benoemd, dus het zal waarschijnlijk nog een paar jaar duren voordat we haar op het scherm zien, maar dat geeft ons wat meer tijd om te speculeren!

Het verhaal

Omdat haar koninkrijk wordt bedreigd door een “mysterieuze kwade kracht” ontvangt prinses Sadé ‘magische krijgermachten’ om haar volk te beschermen, en begint aan een avontuur – met de prins – die haar zal helpen om wat haar speciaal maakt te omarmenen en het koninkrijk te redden. Tuurlijk hadden we liever gehad dat deze prinses helemaal geen hulp nodig had gehad van een prins, maar ze heeft tenminste wel haar eigen krachten.

De tweede donkere prinses

Sadé zal de tweede donkere Disney-prinses zijn in de 95-jarige geschiedenis van het bedrijf. De eerste, Tiana, debuteerde in 2009, met de film The Princess and the Frog. Maar er is een twist: in tegenstelling tot Tiana en de rest, zal Sadé een live-actiefilm zijn, en niet een geanimeerde film.

Meer live-actie-films van Disney opkomst

Disney heeft de afgelopen jaren veel successen geboekt met het pruduceren van originele animatiefilms in een live-actie-jasje. Het lijkt erop dat Disney na The Jungle Book en Beauty and the Beast, zeker nog niet klaar is met live-actie-films. Zo komt er binnekort een live-actie Winnie-the-Pooh film en meldde Hello Giggles dat er nog drie live-actie-films op de planning staan voor 2019. Namelijk Dumbo, Aladdin en The Lion King, waar in de laatste film sterren zoals Donald Glover en Beyoncé, ja je leest het goed Beyoncé, een rol gaan spelen.

Veel diverser

De nieuwere films van Disney zijn gelukkig veel diverser dan de originelen. Tegen de tijd dat Sadé arriveert zullen er op zijn minst drie Disney-prinsessen met een andere etniciteit haar voor zijn gegaan. De eerste is Jasmine van Aladin, gespeeld door de Britse acteur Naomi Scott, de tweede Mulan die wordt gespeeld door Chinese actrice Liu Yifei en als laatst uiteraard prinses Shuri van de film Black Panther en Avengers: Infinity War. 

Bron beeld: Disney

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Ein-de-lijk: er komt een Disney film met een Afrikaanse prinses in de hoofdrol
Sluiten