Redactie
Redactie Kids 12 okt 2020

Disney en Vodafone slaan handen ineen voor nieuwe smartwatch voor kinderen

Smartphones zijn anno 2020 onmisbaar geworden in ons leven en daarmee wordt de smartwatch ook steeds nuttiger. Ook voor kinderen, zo vinden Vodafone en Disney.

Althans, dat zullen de twee partijen bedacht hebben toen ze met dit plan kwamen. Disney en Vodafone slaan de handen namelijk ineen voor de productie van een premium smartwatch.

Vodafone en Disney maken smartwatch voor kids

De ‘premium smartwatch’ van Disney en Vodafone moeten voor het einde van het jaar het daglicht hebben gezien. De slimme horloges, die de twee partijen verkopen onder de naam Kids Smart Watch, worden voornamelijk in Europa uitgebracht. Wat de smartwatch te bieden heeft qua specificaties is op dit moment nog niet bekend. Wat we wel weten is dat er verschillende Disney-figuren op te zien zijn.

De smartwatch zal vallen onder de Smart Tech-lijn. Vodafone slaat voor deze deal de handen ineen met Disney, maar bracht eerder onder dezelfde lijn de Curve-tracker met gps aan. Daarnaast is ook Yves Behar, met zijn fuseproject, betrokken bij de ontwikkeling van de smartwatch. De Kids Smart Watch ligt wat dat betreft dus in goede handen. Behar was onder andere ook verantwoordelijk voor de One Laptop Per Child.

De Kids Smart Watch moet in ieder geval in Duitsland te verkrijgen zijn. Dat komt, omdat het persbericht via de Duitse tak van Vodafone naar buiten wordt gebracht. In welke landen de smartwatch van Disney en Vodafone nog meer verschijnt is op dit moment nog niet bekend. Daarbij weten we dus ook niet of de Nederlandse markt aan de beurt komt.

De twee partijen

Dit artikel verscheen eerder op Want.nl

Lees ook:

Reageer op artikel:
Disney en Vodafone slaan handen ineen voor nieuwe smartwatch voor kinderen
Sluiten