Kids 23 nov 2017 Lizette van Loenen

Onderzoek bewijst: kinderen die naar Disney films kijken, zijn aardiger en gelukkiger

Kan je kind geen genoeg krijgen van Assepoester, Lion King, Rapunzel en WALL•E? Dan is de kans groot dat hij of zij de liefste en gelukkigste op aarde is. Volgens onderzoek zijn kinderen die vaak naar Disney films kijken, namelijk een stuk aardiger dan zij die niet graag deze tekenfilms zien. En o ja, je wordt ook een stuk gelukkiger van Disney films.

Blij ei met Disney films

We snappen dat je er niet heel blij van wordt als Frozen voor de miljoenste keer door de woonkamer schalt. Toch zeggen onderzoekers dat liefhebbers van Disney films over het algemeen aardiger en gelukkiger zijn.

LEES OOK: Bijna alle Disney-prinsessen dragen blauw en dit is waarom

Heel sociale films

Het onderzoek is gepubliceerd in het Journal of Communication, en is uitgevoerd door een team wetenschappers van de Birmingham Young University. Zij hebben 61  Disney films bestudeerd, die in totaal 5.128 minuten duurden. Zij kwamen erachter dat er in totaal 5.530 pro-sociale handelingen in de film zitten: dat betekent minstens één per minuut. Ontzettend sociaal verantwoorde films, dus.

Deze positiviteit straalt volgens de onderzoekers door op je gemoedstoestand, wat een positieve vibe veroorzaakt. Goede reden dus om je kind de hele Disneyreeks opnieuw te laten kijken. En ga er dan vooral zelf lekker naast zitten, wordt iedereen blij van ;-).

Deze hartverwarmende, korte Disneyfilm over pesten wil je samen met je kinderen kijken

Ontvang de leukste artikelen in jouw inbox

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de best gelezen artikelen over je leven als vriendin, partner, moeder en overall powervrouw in je mailbox.

Reageer op artikel:
Onderzoek bewijst: kinderen die naar Disney films kijken, zijn aardiger en gelukkiger
Sluiten