Rachelle Abbas
Rachelle Abbas | LinkedIn Kids 20 juli 2018

Deze kunstenaar maakte Disney-prinsessen plus size en we love it!

De meesten van ons – al helemaal Disney-fans – vielen voor de prinsessenwereld toen we nog jong waren, wat meestal resulteert in een heel beperkt beeld van hoe een ‘mooie prinses’ eruitziet.

Hoewel sommige sprookjes al stappen hebben ondernomen om een meer feministisch en reëeler beeld neer te zetten, zijn er nog steeds ‘perfecte’ Disney-prinsessen. Een kunstenaar uit Wisconsin besloot een geïllustreerde reeks ‘plus size prinsessen’ te maken en te delen.

De kunstenaar

Het inspirerende project herinterpreteert al onze favoriete Disney-prinsessen als plus size vrouwen. De belangrijkste motivatie van deze kunstenaar was om de aandacht te vestigen op het gebrek aan realistische, positieve plus size beelden in de reguliere media. Van Assepoester tot Rapunzel, ze heeft ze allemaal betekent – en ze zijn allemaal mooi.

Het viel haar op, dat wanneer je in sprookjes personages zag met een grotere omvang, het vaak gemene of grappige figuren zijn. Het voelde voor haar alsof de verkeerde boodschap werd verstuurd, niet alleen voor kinderen, maar ook voor volwassenen. Ze gelooft dat veel mensen baat zouden hebben bij het zien van meer lichaamsdiversiteit in dit soort media. Er zijn dan ook veel positieve reacties gekomen op de illustraties van de kunstenaar. ‘Daarom denk ik dat mijn werk zo belangrijk is, omdat mensen hierdoor gelukkig en zelfverzekerd worden en geluk is het begin van een beter leven.’

Rapunzel

disney prinsessen

Jasmine

Mulan

Moana

Tiana

Doornroosje

Alice

Sneeuwwitje

Megara

Merida

Assepoester

Ariël

Reageer op artikel:
Deze kunstenaar maakte Disney-prinsessen plus size en we love it!
Sluiten