Maaike van de Graaf
Maaike van de Graaf Eropuit 23 jun 2020
Leestijd: 2 minuten

Alle Mickeys en Minnies verzamelen: Disneyland Parijs gaat weer geleidelijk open

Mocht je al jaren dromen van een trip naar Disneyland Parijs met je kids, hebben we goed nieuws voor je. Het pretpark in de Franse hoofdstad gaat namelijk vanaf 15 juli – na vier maanden dicht te zijn geweest – weer geleidelijk open.

Dus… Pak die Minnie Mouse-oren maar uit de kast en de voorpret kan beginnen.

Disneyland Parijs

Het bezoek zal uiteraard wel wat anders zijn dan normaal. Er mogen zo’n twaalfduizend gasten het park in en dat is bijna drie keer minder dan gewoonlijk. Ook moeten volwassenen en kinderen vanaf negen jaar verplicht een mondkapje dragen. Uiteraard wordt ook verwacht dat je regelmatig je handen wast en dus zullen er over het hele park dispensers met alcoholgel staan.

Het complex in Parijs bestaat overigens uit meerdere parken. Disneyland Park, Walt Disney Studios Park, Disney’s Newport Bay Club Hotel en Disney Village zullen de parken zijn die weer bezoekers ontvangen.

Geen knuffels van Mickey

Mochten je kinderen zich verheugen op een knuffel met een van de vele Disneyfiguren, dan moet je ze helaas wel teleurstellen. Een knuffel is vanwege de 1,5-meter maatregel simpelweg niet mogelijk. Uiteraard kunnen ze wel een luchtknuffel van Mickey of Minnie Mouse krijgen.

Er zullen ook een aantal andere attracties niet open zijn vanwege de maatregelen. Maar als fantasierijk Disneyland Parijs zijn er natuurlijk verschillende alternatieven bedacht. Zo kunnen je kids op verschillende plekken foto’s laten maken met Tinkerbell of een selfie schieten met verschillende Disneyfiguren, Pixarfiguren, Star Warsfiguren en Marvel Superhelden. Ook moet je niet raar opkijken als er ineens een onverwachts optreden wordt gegeven…

Let op: tickets voor een bezoek moeten van tevoren worden gereserveerd. Aangezien het park gefaseerd opengaat, zal er begin juli een nieuw online registratieplatform beschikbaar zijn. 

Meer lezen?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Disneyland Parijs

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Alle Mickeys en Minnies verzamelen: Disneyland Parijs gaat weer geleidelijk open
Sluiten