Lizette van Loenen
Lizette van Loenen Kids 8 nov 2017
Leestijd: 1 minuut

Oeps: Susan (9) kraakt haar vaders PayPal-account en boekt haar droomreis naar Disneyland

Het zal je maar overkomen: je dochter speelt met je smartphone en voor je het weet staat er een reis naar Disneyland op de planning. Betaald en al. Het overkwam de Britse Ian Wilson toen hij een klein dutje deed.

Internetfraude

Vorige week kreeg Susan de telefoon van haar slapende papa Ian Wilson te pakken gekregen, waarmee ze de droomreis ter waarde van 1.100 euro boekte. Het meisje zei niks tegen haar ouders, waardoor haar vader drie dagen later dacht dat hij slachtoffer was geworden van internetfraude.

LEES OOK: Lief: man verrast zijn vrouw met droomreis…

Reisje naar Disneyland

Hij belde naar PayPal om te vragen waar het geld heen was, en zij vertelden hem dat er niets opvallends aan de betaling te zien was. De man besloot zijn browsegeschiedenis op te zoeken en kwam er op die manier achter dat er een reisje naar Disneyland betaald was.

Niet de enige

Susan bekende meteen en had bakken spijt, waardoor de man zijn dochter niet kon straffen. Het meisje had geen idee dat ze de reis daadwerkelijk had geboekt. Zodra hij wist wat er gebeurd was, belde Ian zijn bank, Paypal en de reisagentschappen om te proberen zijn geld te recupereren. Uiteindelijk stortte Paypal het geld terug. Wilson kreeg van hen te horen dat het incident daar als ‘fraude door vrienden’ werd bestempeld en dat dit vaker voorkomt.

Helaas voor Susan zijn ze dus niet écht naar Disneyland gegaan. Gelukkig voor Ian dat hij zijn geld weer terug heeft. De vader roept wel op om te allen tijde een vergrendelcode op je smartphone te installeren als je jonge kinderen hebt. Hij dacht ‘m niet nodig te hebben, maar weet nu wel beter.

Wow! Illustrator laat door Disney illustraties zien hoe de wereld er vandaag de dag uitziet

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

HLN

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Oeps: Susan (9) kraakt haar vaders PayPal-account en boekt haar droomreis naar Disneyland
Sluiten