Als er één musical is die je moet zien: Disney’s The Lion King

Als kind huilden we al bij de film (als Mufasa de klif af stort – slik), nu krijgen we kippenvel in het theater. Disney’s The Lion King is verlengd en niet zomaar. Famme geeft 6 redenen waarom je daar écht heen wilt. 

1. Je bent vét cultureel

Natuurlijk kun je weer naar de bioscoop, of naar een cafétje. Maar als je met je vriendinnen naar Disney’s The Lion King gaat heb je niet alleen een fantastische avond, maar ben je ook nog eens heel cultureel bezig. Staat weer goed bij de koffiemachine, maandag.

2. Je kunt ongegeneerd huilen

Een musical doet gewoon iets met je. En met alle moederhormonen die door je lichaam gieren kun je dus ongegeneerd al die opgepropte emoties even laten gaan. Je weet wel. Wanneer Simba erachter komt dat zijn vader dood is. SNIK!

3. Het is gewoon een spektakel

Van de kostuums tot de dans, van de zang tot de humor: Disney’s The Lion King is gewoon een spektakel waar je geweest moét zijn. Echt de perfecte datenight, want ook zonder kinderen is dit een uitstekend avondje uit. Bereid je hubbie óf girl squad voor op een avond met fijne nummers, briljante acteurs, dito stemmen en een zinderend verhaal over een machtig koninkrijk.

4. De kleine Simba en Nala zijn té schattig

Als je de kleine Simba en Nala over het podium ziet huppelen kunnen we je garanderen dat je er nog eentje wilt. Een kind dus. Want oh, oh, oh, wat zijn die twee om op te vreten zo schattig én getalenteerd.

5. Je gaat geheid keihard lachen om Zazu

Wij zijn een beetje verliefd op acteur Barry Beijer, die de vogel Zazu speelt. Die bovendien toen wij er waren er spontaan een prachtige grap over Trump erin fietste. De verstopte grappen voor volwassenen: we love.

6. The Lion King is niet alleen een filmklassieker, ook met recht een musicalhit

In Nederland alleen al gingen er al ruim een half miljoen mensen naar Disney’s The Lion King. Niet in de laatste plaats vanwege het visuele spektakel en de fantastische kostuums.

Nieuwsgierig geworden naar Disney’s The Lion King? De musical is verlengd tot augustus 2018 in het AFAS Circustheater in Scheveningen. Check @thelionkingnl op Instagram of thelionking.nl.

In samenwerking met Stage Entertainment

Reageer op artikel:
Als er één musical is die je moet zien: Disney’s The Lion King
Sluiten