Kids 8 okt 2014 Redactie

Dit 12-jarige meisje trouwt binnenkort de liefde van haar leven (37!)

De 12-jarige Thea gaat aanstaande zaterdag trouwen. Uhm, trouwen? Met wie dan? Nou, met haar 37-jarige verloofde die twee koppen groter is. Heel Noorwegen is al weken in rep en roer over deze bijzondere gebeurtenis en wij vertellen je er alles over.

Geir1__880 - Edited

We beginnen bij de jonge bruid, die op haar eigen website de voorbereidingen van haar huwelijk nauwkeurig bijhoudt. Ze post foto’s van zichzelf in trouwkleding, foto’s van de locaties en zelfs foto’s van de desserts die worden geserveerd. Ze is er maar druk mee!

Screenshot 2014-10-08 at 10.27.22 - Edited

Het huwelijk vindt aanstaande zaterdag (11 oktober) plaats. Diezelfde dag is door de Verenigde Naties omgedoopt tot de Internationale dag voor meisjes, waardoor langzaam duidelijk wordt wat hier nou precies aan de hand is…

Screenshot 2014-10-08 at 10.24.24 - Edited

Want haal eerst even rustig adem: het huwelijk is in scène gezet. De dappere Thea wil met deze actie awareness creëren voor de duizenden kinderhuwelijken die dagelijks plaatsvinden. Wist je dat er dagelijks 39.000 meisjes worden gedwongen te trouwen? Een bizarre hoeveelheid!

Screenshot 2014-10-08 at 10.13.01 - Edited

Via haar blog bereikt de jonge activiste steeds meer mensen en wij bewonderen haar vastberadenheid. Dit onderwerp van Plan verdient, wat ons betreft, alle aandacht!

Er moet nog een hoop misdaad bestreden worden. Lees ook dit hartverscheurende briefje van een 5-jarig meisje dat misbruikt is, zij is het daar mee is.

Ontvang de leukste artikelen in jouw inbox

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de best gelezen artikelen over je leven als vriendin, partner, moeder en overall powervrouw in je mailbox.

Reageer op artikel:
Dit 12-jarige meisje trouwt binnenkort de liefde van haar leven (37!)
Sluiten