Els van Asseldonk
Els van Asseldonk Erop uit februari 29, 2016

Dit adoptiebureau zoekt vrijwilligers om met baby’s te knuffelen

Vergeet boomknuffelen of free hugs uitdelen op straat, want er is een veel leukere manier om jouw overdaad aan liefde weg te geven. Ga naar het adoptiebureau! Dit bureau is namelijk continu op zoek naar vrijwilligers die pasgeboren baby’s van liefde willen voorzien in de tijd dat de biologische moeder beslist of ze haar baby wel of niet ter adoptie af wil staan.

En wie wil dat nou niet? Zo’n kersvers, naar Zwitsel riekend mini-mensje (inclusief kleine handjes en voetjes die je wilt opvreten) knuffelen? Precies! ‘Het is mijn taak om de baby veilig en geliefd te laten voelen,’ vertelt Susan Singer aan ABC News. Ze is interim caregiver bij het Spence-Chapin’s NYC program. De enorme beslissing om je baby af te staan gaat namelijk niet over één nacht ijs en dus zorgt Susan tussen de twee en vier weken voor de baby’s die ze in huis krijgt.

‘Ik hou de baby’s de hele tijd vast, praat tegen ze, zing, draai muziek. Ik krijg er zoveel plezier en geluk voor terug. Het voelt zo goed om een baby op te vangen, dat ik hoop dat het écht iets goeds voor ze doet.’ Oke, waar kunnen we ons inschrijven?

Bron: Tumblr

Je leest het goed. Lieve, onschuldige baby’s die jouw warme armen en geruststellende stem kunnen gebruiken. Het doel is om deze pasgeboren baby’s een goede, liefdevolle start te geven voordat ze terug naar de biologische moeder gaan of ergens anders worden ondergebracht. Natuurlijk zijn er eerst allerlei tests en controles voordat je dit werk mag doen. En, mocht je een baby in huis een beetje teveel van het goede zijn, dan zijn adoptiebureaus vaak ook op zoek naar vrijwilligers die op locatie baby’s liefde willen geven.

Kijk hier om meer te leren over hoe het ‘interim care’ programma er bij het New Yorkse Spence-Chapin aan toe gaat. En mocht je dit werk in Nederland willen doen, neem dan eens contact op met een adoptiebureau. Misschien bieden ze een soortgelijk programma aan.

Reageer op dit artikel op onze Facebook! >

Deze tranentrekkende fotoserie over adoptie is zo mooi! >

Reageer op artikel:
Dit adoptiebureau zoekt vrijwilligers om met baby’s te knuffelen
Sluiten