Redactie
Redactie 1. Categories 15 sep 2014

Dit bedrijf ontwikkelt superstoere protheses voor kinderen

3D-printen is al een tijdje in opmars. Waar we eerst nog negatieve verhalen hoorden over het printen van wapens, komen gelukkig ook steeds meer positieve verhalen bovendrijven. Dit is er eentje waarbij kinderen superhelden worden!

Ja, je hoort het goed. Kinderen kunnen dankzij de nieuwe printrevolutie hun idolen steeds beter benaderen. In Amerika is er namelijk een bedrijf dat zich gespecialiseerd heeft in het printen van handprotheses. Dit zijn niet zomaar protheses, ze zijn te verkrijgen in stoere Wolverine of Iron Man uitvoering!

Het bedrijf achter het succes is E-nabling The Future en zij doen veel meer dan alleen toffe verjaardagscadeau’s fabriceren. Deze organisatie bestaat onder meer uit ingenieurs, fysiotherapeuten en industrieel ontwerpers, die er alles aan doen om praktische en goedkope protheses voor kinderen te ontwikkelen.

De droom van dit jongetje kwam uit, toen hij zijn eigen Iron Man hand cadeau kreeg. Zijn rechterhand is nooit goed ontwikkeld, maar met zijn stoere prothese voelt hij zich plots king of the world. Het bedrijf is van plan meer kinderen zoals Rayden te helpen met protheses die minder dan 50 euro gaan kosten. Hope in humanity restored!

Reageer op artikel:
Dit bedrijf ontwikkelt superstoere protheses voor kinderen
Sluiten