Redactie
Redactie Persoonlijk 21 aug 2014
Leestijd: 2 minuten

Dit bewijst dat liefde voor altijd kan zijn

Een relatie onderhouden is geen makkie. Net als het opvoeden van een kind, hebben we nooit geleerd hoe je een relatie in stand houdt. Maar er is hoop: deze foto’s laten namelijk zien dat liefde wél voor altijd kan zijn.

Wij houden van deze foto’s met bejaarde verliefde koppels. Ze zijn tot over hun oren verliefd. Nog steeds. En dat geeft ons hoop. Liefde kán voor eeuwig zijn, en dat heeft zeker zo zijn voordelen:

1. Je wordt je meer dan ooit bewust van de kleine dingen die de ander zo speciaal maken.

Het is niet zo vanzelfsprekend om een heel leven lang bij elkaar te blijven, maar met deze sleutels voor een succesvolle relatie blijft-ie voor altijd jouw rots in de branding.

2. Hoe ouder je samen wordt hoe meer tijd je hebt om samen te spenderen.

De kinderen gaan op een gegeven moment het huis uit en gaan jullie met pensioen. Nu kunnen jullie eindelijk de lange reis maken waar jullie samen van droomden.

4. Na al die jaren samen ken je elkaar door en door.

Je geniet van elkaars aanwezigheid, ook in stilte. Niet dat jullie continu stilzwijgend op de bank moeten zitten. Het is meer dat er aan één woord genoeg is en weten wat jullie aan elkaar hebben.

5. Jullie accepteren elkaars gebreken en zullen geen moeite doen om elkaar te veranderen.

Nee, hoe ouder je wordt hoe makkelijker je dingen accepteert. Dat hij nog steeds slurpt als-ie een slok van z’n koffie neemt, is eigenlijk best lief. Het hoort bij hem.

6. Samen kun je heerlijk mijmeren over ‘vroeger’.

Let op: dit kan melancholische situaties met zich meebrengen, maar het is fijn om terug te blikken op alle mooie avonturen samen. Zorg er daarom ook nu voor dat die avonturen werkelijkheid worden.

7. Jullie vormen een voorbeeld voor velen!

Kijk eens om je heen. Hoeveel ouders zijn er nog echt bij elkaar? Koester het samenzijn.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Dit bewijst dat liefde voor altijd kan zijn
Sluiten