Lizette van Loenen
Lizette van Loenen Kids 22 mrt 2017
Leestijd: 1 minuut

Is het je al eens opgevallen? Bijna alle Disney-prinsessen dragen blauw en dit is waarom

Wist je dat Assepoester, Jasmine, Elsa en de andere Disney prinsessen naast hun lange haren en grote ogen nog een belangrijk kenmerk gemeen hebben? Een scherp oog ziet dat alle Disney-dames een blauwe jurk dragen. En nee, dat lijkt niet per toeval zo te zijn.

Het zijn trouwens niet alleen de Disney prinsessen die vaak in blauw gehuld worden. De vrouwen in filmklassiekers met vrouwen in de hoofdrol, zoals bijvoorbeeld de Wizard of Oz, dragen ook opvallend veel blauw. Volgens Leatrice Eiseman van het Pantone Color Institute is daar wel degelijk over nagedacht door de makers. De kleur blauw straalt namelijk veel positiviteit uit.

‘De kleur word geassocieerd met de lucht. Iets om naar uit te kijken en op te vertrouwen. Zelfs als er wolken in de lucht hangen, weten we dat de lucht daarachter blauw is’, zegt Leatrice.

LEES OOK: Wat als het sprookje niet stopt en Disney prinsessen kinderen krijgen?

Sterke uitstraling

Als je nadenkt in vrouwenkleuren zou je eerder een roze jurk verwachten dan een blauwe. Volgens Leatrice is dit ook een van de redenen waarom Disney prinsessen of andere sterke vrouwelijke karakters in films en series vaak in het blauw gehuld zijn. ‘Je geeft ze op die manier een sterke, geëmancipeerde uitstraling.’

Ons was het echt nog niet opgevallen, maar nu we het weten kunnen we het niet meer ongedaan maken. Check het zelf maar:

Wow! De lugubere waarheid achter onze Disney sprookjes

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

nsmbl

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Is het je al eens opgevallen? Bijna alle Disney-prinsessen dragen blauw en dit is waarom
Sluiten