Malin Kox
Malin Kox Kids april 10, 2017

13 x dit doe ik anders bij mijn tweede kind (dan bij de eerste)

In de eerste weken na de geboorte van nummer 1 kon ik me niet voorstellen dat ik die tijd ooit door zou komen met nóg een kind erbij. Zoals dat dan gaat, denk je daar na een paar maanden/jaren heel anders over.

Bij de tweede beleefde ik de zwangerschap en vervolgens het kindje zelf heel anders dan bij numero uno. Wat? Nou, dit dus:

1.

Tijdens de zwangerschap maakte ik amper een buikfoto. Ik was bij de 20 weken voor ik er erg in had en pas tijdens mijn verlof dacht ik: goh, mijn buik is toch best wel groot geworden.

2.

Toen de kraamzorg belde na de geboorte om te vragen of ze nog even langs moesten komen, keken mijn vriend en ik elkaar aan. Nou. Nee. We redden het die eerste nacht prima met zijn twee. Dat had ik bij nummer 1 never nooit niet aangedurfd.

3.

Bij je in slaap vallen? Geen probleem, lekker laten liggen. Dat slapen in zijn eigen bedje doet hij ’s nachts wel. Hij hoeft het echt niet allemaal zelf te doen met 2 weken.

4.

In slaap vallen in de box? Idem. Gezellig dat hij er een beetje bij is – en zo went hij aan de geluiden om zich heen.

5.

Ik geloof dat ik mijn oudste na de eerste week minstens om de twee dagen in bad deed. Nummer 2 moest het doen met 1 keer per week. Inmiddels kruipt hij, dus gaat hij wat vaker mee onder de douche.

Wil je alles weten over zwanger zijn en het hebben van een baby? Like dan onze nieuwe site Famme Baby hieronder!

6.

Naar de stad met één kind, dat deed ik echt niet. Ook al sliep hij in de wagen. Ook al hoefde ik niks. Ook al zat ik dan de hele dag binnen. Zoon 2 gaat, hup, in de draagzak en nummer 1 mag lopen. De bus in, de trein in en lekker erop uit.

7.

De oudste kreeg met 4 maanden alleen maar groentehapjes. De jongste wilde daar niks van weten, dus gaf ik hem fruit. Hij blij, ik blij.

8.

Over eten gesproken: no way dat ik mijn eerste kind yoghurt gaf voor zijn eerste levensjaar. Een boterham was met 8 maanden al een avontuur. Mijn tweede kind zweert met 8 maanden bij kwark met banaan.

9.

Tabé, houten speelgoed. Of nou ja, vooral: welkom auto’tjes met geluid, baby-keyboards en ander herriespeelgoed. Dat krijg je met een oudere broer die al twee keer jarig is geweest en is verwend met Sinterklaas.

10.

Stressen om elk huiltje, dat heb ik gelukkig ook vaarwel kunnen zeggen. Pas toen nummer 2 met een halfjaar op een avond ontroostbaar was, begon ik me écht zorgen te maken.

11.

Kom er maar in, zetpil. Nee, ik geef mijn kinderen niet bij elk verhit wangetje paracetamol, maar ik ben er wel makkelijker mee geworden.

12.

Me schuldig voelen over flesvoeding na de eerste 3 maanden. Got no time for that shit.

13.

Geen afspraak missen bij het consultatiebureau is veranderd in met enige regelmaat de afspraak verzetten (behalve als er vaccinaties moeten worden gegeven). Nu moet ik zeggen dat het consultatiebureau daar ook in is veranderd; ze laten het initiatief nu veel meer bij mij als moeder.

En dit deed en doe ik ook bij nummer 2:

1. Vaccineren
2. Rust en regelmaat
3. Inbakeren
4. Voorlezen
5. Veel, héél veel knuffelen

Lees ook: 8 x praktische mode die ik heb omarmd sinds ik moeder ben

Reageer op artikel:
13 x dit doe ik anders bij mijn tweede kind (dan bij de eerste)
Sluiten