Redactie
Redactie Kids 6 februari 2015

Dit fotoboek stoomt je kleintjes klaar voor grote veranderingen

Hoe leg je uit wat afscheid betekent, een verhuizing, dat mama echt terugkomt, wat de dood is en wat het betekent als er een nieuwe broertje of zusje op komst is? Kortom grote veranderingen. Dan maak je zelf dit geweldige fotoboek met de app van Twigtale.

Mijn dochter vindt het niet per se prettig als ik haar aflever bij de crèche. Ook niet als papa en mama weggaan van huis. Het gegil is soms buiten nog te horen. En elke dag zeg ik het weer: ‘Liefje, mama komt terug, echt waar’. Hoe leg je ze zo’n dergelijke situatie nu goed uit? Goed je kunt een boekje uit de Bobbie-reeks pakken, maar hoe echter hoe beter toch?

Moeder Carrie Southworth en jeugdvriend Nishad bedachten er iets op en het concept is briljant. Twigtale, waarbij je op een toegankelijke manier je kinderen kunt helpen bij life-changing veranderingen is een fotoboek. Dat je zelf maakt met foto’s van de (opkomende) gebeurtenis.

Twigtale

Het idee is duidelijk en simpel: je stelt door middel van de website of app een fotoboek samen. Gewoon, net zo één die je kunt maken van je vakanties of de geboorte van je kind. Op hun website kun je kiezen uit verschillende categorieën. Deze verschillen van ‘verhuizing’ tot ‘scheiden‘ en van ‘voedselallergie’ tot ‘het verlies van opa’. Het opzetje van de zelf in te vullen ‘Twigtale-boeken’ is gemaakt door experts in kinderontwikkeling, waarin de juiste tools worden aangereikt voor optimale communicatie met je kind. Op deze manier krijgt je kind een gevoel van veilig- en geborgenheid en verlopen overgangsfases soepel.

Waarom is dit nou zo’n succes?

Kinderen zijn dol op verhalen en foto’s. Doordat de Twigtale-boeken beeldend zijn, zijn de herkenningspunten duidelijk en leren kinderen omgaan met verandering op speelse wijze. Ga je bijvoorbeeld verhuizen, dan kies je voor foto’s van jullie oude en nieuwe huis. Het verhaal focust zich op verandering en op wat hetzelfde zal blijven. Het verhaal leidt je kind door het proces van afscheid nemen, maar geeft ook aan dat je je vertrouwde spullen weer met je meeneemt. Ook als je kind een voedselallergie heeft, kun je door middel van foto’s en specifieke details over de allergie een hoop duidelijk maken. Handig als je kind naar een nieuwe school gaat of een feestje heeft.

De app is -helaas- alleen nog te downloaden in de Apple Store

Reageer op artikel:
Dit fotoboek stoomt je kleintjes klaar voor grote veranderingen
Sluiten