Dit gaan we van onze to-do list afstrepen vóór het nieuwe jaar

Ben jij er ook zo goed in? Sommige zaken maar blijven uitstellen en uitstellen. Van ‘t maken van het eerste jaar baby fotoboek tot het doorspitten van je administratie. Wij wel! Waarschijnlijk heeft bijna iedereen er wel last van, dus je staat niet alleen. Maar hoe lekker is het als je ziet hoeveel geld je had kunnen besparen door bijvoorbeeld over te stappen van zorgverzekeraar?

Chronisch uitstellen is een soort zelfbescherming. Je stelt zaken uit, omdat je je geïntimideerd voelt door de hoeveelheid werk die er ligt. Terwijl als je het wel doet, levert het zo veel plezier en opluchting oplevert dat je denkt: had ik het maar eerder gedaan…

Tijd om jezelf te motiveren en aan de slag te gaan. Moet jij eens kijken met wat voor lekker gevoel je aan het nieuwe jaar begint!

[STAP stap=”1″]

Eindelijk die fotoboeken maken

Ach gossie. Jouw jongste is al lang en breed uit de luiers, maar je hebt nog geen fotoboek gemaakt. Ai, misschien toch maar eens doen voordat je echt geen idee meer hebt wat wanneer gebeurt is.

Tip: Stel niet te hoge eisen aan jezelf. Ja, je kunt een compleet boek bij elkaar scrapbooken met scheursels uit de Flow en tapejes van de HEMA, maar als dat betekent dat je er tegen wil en dank drie weken mee bezig bent, doe jezelf dan een plezier. Zo’n fotoboek dat snel online gemaakt is, is óók leuk en heb je een stuk sneller in elkaar gezet. Heb je weer meer tijd om nieuwe herinneringen te maken.

[STAP stap=”2″]

Zorgen voor een duurzamer huis

Staat al tijden op je to-do list, maar waar begin je? Je wilt graag je steentje bijdragen aan een beter milieu (en niet onbelangrijk: een lagere jaarrekening). En in januari/februari als het écht koud is, ben je blij dat je dit hebt geregeld.

Tip: Je houdt heel simpel je verbruik in de gaten met Toon®, de slimme thermostaat van Eneco. Toon is een bedieningspaneel voor je huis, of je nu thuis bent of niet, en regelt zo zaken als de thermostaat en verlichting. Hij geeft je met behulp van de besparingscoach zelfs tips over hoe je energie kunt besparen in huis. En denk je er op je werk pas aan dat de verwarming nog aan staat? Dan zet je hem gewoon lager met de Toon-app op je smartphone. Kijk hier voor meer informatie.

[STAP stap=”3″]

Contact zoeken met die vriendin van vroeger

Je baalt ervan dat het contact is verwaterd. Dat het al zo lang stil is, zorgt er ook voor dat je niet zo snel de telefoon pakt. Het gevolg: al maanden ‘denk je eraan’ om die vriendin van vroeger te bellen. DOE. HET! NU!

Tip: Pas je aan haar aan en besef dat het niet meer hetzelfde zal zijn als vroeger, toen jullie nachtenlang alle kroegen afgingen en niet hoefden na te denken over man en kinderen. En dat is prima! Misschien klikt het niet meer door de veranderde omstandigheden, en misschien wordt jullie band alleen maar sterker en diepgaander.

[STAP stap=”4″]

Financiën op orde brengen

Het meest vervelende klusje van het jaar. Breng je financiën nu alvast op orde, dan gaat het doen van de belastingaangifte in maart ook weer een stuk sneller.

Tip: Is de boekhouding niet jouw ding? Grote kans dat het dan loont om het door iemand anders te laten doen. Zoek alles zo ver mogelijk uit en vraag hulp. Máár: bemoei je er wel mee, want uiteindelijk ben je zélf verantwoordelijk.

[STAP stap=”5″]

Stoppen met de sportschool sponsoren

Vorig jaar rond deze tijd had je het al helemaal bedacht. 2015 werd het jaar waarin je écht ging sporten. Twee blessures en heel veel weggegooid geld later weet je wel beter. Jij houdt het voorlopig bij een gratis rondje hardlopen in de week. Ook fijn.

Tip: Doe thuis wat squats en lunges om je beenspieren wat sterker te maken. Sterke benen zorgen voor een betere hardlooptijd waardoor je dat laatste kilometertje net wat makkelijker loopt.

[STAP stap=”6″]

Zorgen dat je die klusjes in huis nou eens écht afmaakt

Al sinds jullie verbouwing stellen jullie het maken van dat ene koofje, het aflakken van de garagedeur of die twee plinten vastzetten uit. Tijd om samen met je partner één dag (of meer) in de kerstvakantie te plannen en jezelf een deadline te stellen. Deadline gehaald? Dan gaan jullie daarna heerlijk iets leuks doen. Etentje voor twee, da’s makkelijk verdiend.

Tip: Vergeet de veiligheid ook niet! Installeer die rookmelders, want het zou toch stom zijn dat er iets gebeurt omdat je dit klusje telkens uitstelt. En ook rookmelders zijn tegenwoordig slim! Door Toon van Eneco te koppelen aan een slimme rookmelder krijg je een rookalert op je smartphone. Waar je ook bent. En als je langer van huis bent kun je zelfs je buren of andere contactpersonen laten waarschuwen door Toon. Meer weten over Toon, kijk dan op eneco.nl/toon.

In samenwerking met Eneco

Reageer op artikel:
Dit gaan we van onze to-do list afstrepen vóór het nieuwe jaar
Sluiten