Maaike Helmer
Maaike Helmer Relatie 1 jun 2015

Dit ging je nooit zeggen als je getrouwd was

Er waren van die dingen die jullie nóóit ging zeggen later. En toen trouwden jullie en kregen een gezin en veranderde alles.

1. ‘Gooi je wel even je sokken in de wasmand alsjeblieft?’

Dit zou later natuurlijk nóóit uit jouw mond komen. Jawel dus. Wat is dat toch dat mannen in het geval van sokken een soort blinde vlek hebben voor wasmanden? Je blijft proberen. Ooit moet het lukken toch? Ben jij toch maar mooi de eerste die het voor elkaar heeft gekregen (dream on).

2. ‘Wat eten we vanavond eigenlijk?’

Vroeger was het altijd weer een verrassing wat jullie zouden eten. Vaak bedachten jullie vijf minuten voordat de supermarkt dichtging dat het überhaupt handig zou zijn als er wat te kanen was. Living on the edge. Nu jullie getrouwd zijn en een kind hebben, kan dat echt niet meer. Want namen jullie vroeger vaak uiteindelijk afhaal-iets, je kind van drie houdt nog niet zo van heet Thaïs eten.

3. ‘Doe jij de afwasmachine?’

Jullie gingen vast ook nooit de taken in huis verdelen. Zo saai! Vroeger deden jullie nog weleens een wedstrijdje ‘wie houdt het het langst vol het níet op te ruimen’? Maar feit was dat jullie huis zonder structuur altijd leek op een ontplofte… ja, wat eigenlijk. Op de één of andere manier sloop het erin; je had er genoeg van om te leven als een student. En opeens hadden jullie allebei ‘taken’ in huis. Met dingen die jullie beiden het minst erg vonden om te doen. De wonderen zijn de wereld nog niet uit.

Het is nooit te laat om de liefde van je leven te trouwen, kijk maar naar deze stellen! >

4. ‘Waarom moet ík altijd…’

Waar getrouwd wordt, zijn soms frustraties. Zo valt het je op dat jij opeens ongemerkt ‘hoofd schoolzaken’ van jullie kind bent geworden. Om dit niet ongemerkt te laten passeren, gooi je er een ‘waarom moet ík altijd’ tussendoor. Niet dat dat per se effect heeft.

5. ‘Mijn man/vrouw…’

Vroeger begreep je mensen niet die ‘mijn man’ of ‘mijn vrouw’ zeiden. Het klonk zo hopeloos ouwelijk. Nu is voelt het een beetje alsof je ‘bij de club’ hoort als je het kunt zeggen. Als je de woorden uitspreekt, betrap je je er soms zelfs op dat je best volwassen klinkt. Stiekem ben je er zelfs wel trots op. Want hé, hij/zij hoort toch maar mooi bij jou!

‘Nee mam, ík ben getrouwd met papa!’ Kijk deze hilarische video >

Welke dingen kun jij hier nog aan toevoegen? Praat mee op onze Facebook!

Reageer op artikel:
Dit ging je nooit zeggen als je getrouwd was
Sluiten