Lizette van Loenen
Lizette van Loenen Mind 30 dec 2015

Dit hartverscheurende filmpje laat de pijnlijke waarheid van Alzheimer zien

De moeder van Joe Fralan, een muzikant uit Amerika, heeft Alzheimer. Haar geheugen gaat snel achteruit, ze heeft steeds minder zelfvertrouwen en is vaak bang. Door video’s van zijn zieke moeder Judy op YouTube te plaatsen, wil Joe mensen laten zien hoe vreselijk de gevolgen van Alzheimer kunnen zijn.

De meest recente video die Joe postte, noemde hij ‘I’m Scared’. In het filmpje is Judy zichtbaar heel erg bang, omdat ze zich niet meer kan herinneren waar haar man is.

Verschrikkelijke ziekte

Bij de video schreef Joe: ‘Ik weet hoe heftig het filmpje is. Dit was ongeveer anderhalf jaar geleden, toen ik tijdelijk bij mijn ouders woonde om met mijn vader samen voor mijn moeder te zorgen. Nu woont ze in een verzorgingshuis, omdat ze niet meer kan lopen of praten. Ik vind het belangrijk dat mensen zien hoe de gevolgen van Alzheimer eruit zien. Daarom zette ik dit filmpje online.’

Na het zien van de prachtige film ‘Still Alice’ met Julianne Moore dit jaar waren we al heel erg onder de indruk van hoe erg Alzheimer is. Deze video grijpt je dan ook net zo naar de keel.

Bekijk het hartverscheurende filmpje hieronder:

Momentjes van herkenning zijn goud waard, als het om iemand met Alzheimer gaat. Deze vrouw herkent haar eigen dochter héél eventjes >

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Dit hartverscheurende filmpje laat de pijnlijke waarheid van Alzheimer zien
Sluiten