Redactie
Redactie Persoonlijk 28 nov 2018

Dit is wat iedere moeder nodig heeft (en verdient) om bij zinnen te blijven

Als je kinderen hebt, voelt het al snel alsof ze ieder plekje in huis hebben veroverd. Zeker als je er meer dan een hebt, kan je waarschijnlijk niet eens meer uit de douche stappen zonder te vrezen dat je op een legoblokje stapt.

Uitvlucht

Vaders vluchten naar hun man cave, de garage of brengen buitensporig veel tijd door op de wc. Maar waar kunnen moeders dan hun uitvlucht vinden? Want jij verdient potverdorie toch ook een plek voor jezelf? Katy Anderson heeft het antwoord voor zichzelf gevonden.

‘Als introvert is het een lang gekoesterde droom om een leeshoek te hebben voor mezelf. Een knus plekje waar ik Grace and Frankie kan Netflixen zonder gestoord te worden. Zover is het nog niet, maar dat weerhield me er niet van een plekje voor mezelf te vinden. Als moeder die soms last heeft van depressies, is dat essentieel voor mijn mentale gezondheid.

Tempel

Het moederschap is allesomvattend. Het geeft je leven en zuigt tegelijkertijd het leven uit je. Alle moeders verdienen een plekje voor zichzelf, iets waar ze kunnen opladen wanneer hun batterij leegloopt. Wat voor mij nu werkt, is de badkamer transformeren tot een tempel en mezelf te verwennen met een heerlijk bed. Mijn man let op de kinderen, ik draai de badkamer- en slaapkamerdeur op slot en ik zet de ventilator aan om te voorkomen dat ik alles meekrijg wat de kinderen zeggen.

Ik heb ook mijn ‘eigen’ speciale plekje buitenshuis gevonden waar ik een langere, ongestoorde break kan nemen. Ik heb de mazzel dat ik vlakbij een groot nationaal park woon. Daar rij ik dan naartoe waar ik dan heerlijk ga zitten schrijven en in m’n eentje een heel bord nachos opeet. Het heeft me jaren gekost om dit voor mezelf te doen zonder schuldgevoel. Moeders moeten beseffen dat er niks mis is met tijd nodig hebben voor jezelf.

Aan alle moeders: vind een speciaal plekje voor jezelf. Of het nou een knutselkamer, een hangmat of die coole vintage winkel om de hoek is waar je zo lekker kan rondneuzen. Zoek uit wat goed is voor je ziel en je het gevoel geeft dat je leeft. Geef je passies en wat jou jou maakt niet op omdat je nu de zorg draagt over een kind. En als je geen plek kan bedenken, ga dan een stuk autorijden. Of fietsen.’

Wat is jouw favoriete plek als je je weer terug wil trekken?

Laatste reactie
0 reacties totaal
Nog geen reacties
Praat mee op het forum
Reageer op artikel:
Dit is wat iedere moeder nodig heeft (en verdient) om bij zinnen te blijven
Sluiten