Anne Broekman
Anne Broekman Erop uit april 25, 2017

Handig voor Koningsdag: dit hokje kies je het beste in een openbaar toilet

Gruwel jij ook zo van openbare toiletten? Je bent niet de enige. Maar op Koningsdag ontkom je er waarschijnlijk niet aan om je blaas te legen in de kroeg. Goed nieuws: er is een trucje om de schoonste wc uit te kiezen.

Ken je dat? Je staat lekker te drinken en te feesten, maar zodra je een keertje bent gaan plassen, blíjf je maar lopen. Er gaat één biertje in, en er komen er twintig uit, zo lijkt het wel. En in de loop van de dag en avond worden die openbare wc’s er nou niet bepaald frisser op. Toch is er een manier om het meest hygiënische toilethokje uit te kiezen, aldus onderzoek gepubliceerd in het boek The First Really Important Survey of American Habits . Wij verklappen het geheim!

LEES OOK: Plassen onder de douche? Dat is dus best wel efficiënt!

De gulden middenweg

Er werd een enquête gehouden onder mannen en vrouwen over hun toiletgebruik. Bij het onderzoek werd uitgegaan van drie toilethokjes. 40 procent van de mannen kiest voor het middelste hokje, 32 procent voor het hokje dat het verst van de deur is en 28 procent gaat voor het hokje dat zich juist het dichtst bij de deur bevindt. En hoe minder een wc gebruikt is, hoe schoner hij zal zijn. Maar let op: bij vrouwen zit het net iets anders. Daarvan kiest 29 procent voor het middelste hokje. De meeste vrouwen (37 procent) kiest voor het verst gelegen hokje en 34 procent voor het hokje dat het dichtstbij is. Oftewel: voor de minste bacteriën pak je het middelste hokje. Weten we dat ook weer.

En dan moeten ze ineens óók poepen: de 12 uitdagingen van met een peuter naar een openbaar toilet gaan

Reageer op artikel:
Handig voor Koningsdag: dit hokje kies je het beste in een openbaar toilet
Sluiten