Els van Asseldonk
Els van Asseldonk Beauty 15 mei 2014

Dit prachtige filmpje verandert jouw zelfbeeld

De Australische Taryn Brumfitt is a chick on a mission! De moeder van drie kinderen wil met haar documentaire ‘Embrace’ jouw (negatieve) kijk op je lichaam veranderen. Het hele verhaal begon toen ze op internet haar alles behalve traditionele before-and-after-foto plaatste. Deze ging in een rap tempo de wereld over en leverde haar een golf van positieve en negatieve kritiek op. Dit motiveerde haar om een documentaire te maken.

“Mensen snapte er niets van. Hoe kan een vrouw haar lichaam (after) nog graag zien? Terwijl mijn moed om het beeld te delen bejubeld werd door velen, verweten anderen me dit ik overgewicht aan het promoten was en een slecht rolmodel zou zijn voor kinderen. Het enige wat ik toen kon denken was dat de wereld gebrainwasht is”, zegt Taryn op haar Kickstarter-pagina.

Bizarre wereld

“Vrouwen worden constant afgeremd door de gedachte dat ze niet goed genoeg zouden zijn zoals ze zijn. Waarom? Omdat we dag in, dag uit veroordeeld worden op basis van ons uiterlijk en hoe ver dat wel niet afwijkt van het onbereikbare ideaal. Val af, werk rimpels weg, knok tegen cellulitis…we worden constant gedwongen om iemand anders te worden. Doe daar nog Photoshop en campagnes die teren op onzekerheid bij, en het is geen wonder dat we in een cultuur leven waar je eigen lichaam haten en beschamen normaal is. Vrouwen zijn zo dynamische, fantastische wezens…mag de conversatie alstublieft gaan over dingen met wat meer inhoud?”, zegt Taryn.

Body Image Movement

Taryn bedacht de ‘Body Image Movement’ om iedereen op te roepen om zijn lichaam te waarderen. Al snel kreeg ze het idee om een documentaire te maken, om wereldwijd indruk te maken op mensen en hun zelfbeeld. Kijk hieronder de indrukwekkende trailer waarin ze vertelt over dat ze na het bereiken van het perfecte lichaam, alles behalve gelukkig was.

“De weg naar jezelf oprecht mooi vinden is niet makkelijk. Het vraagt veel energie, moeite en tijd, maar er niets beters is dan je lichaam te accepteren, inclusief alle bultjes en kuiltjes. Én tegen de samenleving te zeggen waar ze haar idealen mag stoppen’, zegt Taryn.

Toch blijven vrouwen onzeker, de één ietsje meer dan de ander, maar we zijn het allemaal. Lees hier hoe 17 vrouwen over hun lichaam denken en hoe negatief dit vaak is

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Dit prachtige filmpje verandert jouw zelfbeeld
Sluiten