Dit is de beste (en de slechtste) tijd om een selfie te maken

Of ze nu voor je Instagram-account, je LinkedIn profiel of Facebook zijn, als er niemand in de buurt is om een foto te maken ben je afhankelijk van De Selfie. Wil je een grotere kans van slagen, zorg dan dat je die kiek op het juiste tijdstip neemt. Dat heeft nogal wat invloed op het resultaat, volgens een professioneel fotograaf.

Het slechtste tijdstip

Eén ding is heilig in de fotografie en dat is licht. Volgens fotograaf Michael Wesley is dit het allerbelangrijkste als het gaat om het maken van een flatterende foto. Laat je camera daarom vooral met rust rond het middaguur.

Vermoeid uiterlijk

Om die tijd staat de zon het hoogst en creëert het felle licht vervelende schaduwen en worden de oneffenheden in je gezicht geaccentueerd. Volgens Michael lijkt het door de felle zon vaak of je een onderkin hebt, of komen er donkere schaduwen rond je ogen die je een vermoeid uiterlijk bezorgen.

LEES OOK: Rouwende vrouw maakt elke dag een selfie en valt 56 kilo af

Het beste tijdstip

Goed, wanneer je dan wél je camera tevoorschijn moet halen en je beste gezicht op moet zetten is rond tien uur ‘s ochtends. Michael zegt wel dat er geen ‘gouden tijd’ bestaat voor het maken van een foto, wel zou bewolking het beste weertype zijn voor een selfie. Er is dan geen zon die schaduwen veroorzaakt of oneffenheden accentueert.

Stralend

Als je dan toch de timer wil zetten, adviseert Michael je om net na zonsondergang je moment te pakken. De gouden gloed die dit met zich meebrengt zorgt voor een tintje op je huid, waardoor je er stralender uitziet.

Deze blogster geeft een eerlijk kijkje achter de schermen bij het maken van een selfie

Readers' Digest

Reageer op artikel:
Dit is de beste (en de slechtste) tijd om een selfie te maken
Sluiten