Lizette van Loenen
Lizette van Loenen Gezondheid 20 jun 2017

Dit is de beste tijd van de dag om seks te hebben, volgens een hormoonexpert

Hoe je je voelt heeft grotendeels te maken met je hormoonhuishouding, en dat is dus ook de grootste factor die ervoor zorgt dat je zin hebt in seks (of juist niet). De Amerikaanse hormoonexpert Alisa Vitti is eruit. Leest u even mee.

Hormonen

De hormoonhuishouding van mannen is anders dan die van vrouwen, maar om drie uur ‘s middags is de hormoonhuishouding van mannen het beste op die van vrouwen ingespeeld en andersom.

Gevoeliger

‘s Middags hebben vrouwen meer cortisol door hun bloed stromen, wat ervoor zorgt dat ze alert en energiek zijn. Mannen daarentegen hebben rond een uur of drie in de middag meer oestrogeen in hun lichaam, een vrouwelijk hormoon wat ze gevoeliger en zachter maakt. Daardoor zijn ze meer emotioneel betrokken bij seks, iets wat vrouwen aantrekkelijk vinden. Voilà, de ideale cocktail is geboren.

LEES OOK: Onderzoek: dit is wat veel vrouwen tijdens de seks doen

Emotioneel betrokken

Geen wonder dus dat Alisa drie uur ‘s middags heeft omgedoopt tot ‘afternoon delight‘. ‘Vrouwen krijgen een emotioneel betrokken man en vrouwen krijgen een energieke vrouw. Dat staat garant voor plezier en nieuwe experimentjes in de slaapkamer’, zegt ze.

‘s Ochtends meer zin

Mannen hebben over het algemeen ‘s ochtends het meest zin in seks. Dat valt volgens Alisa te verklaren omdat ze ‘s avonds en ‘s nachts meer testosteron produceren, waar ze dan ‘s ochtends de vruchten van plukken (als ze geluk hebben). Gedurende de dag neemt dat testosteron af, en maakt dat dus weer plaats voor oestrogeen.

Blok die dag!

Voor vrouwen is seks het meest ideaal tien dagen na de ovulatie, omdat we dan zowel veel oestrogeen als testosteron door ons lichaam hebben stromen. Volgens Alisa is dat de beste combi: ‘Vrouwen hebben op dat moment veel meer zin in plezier en voelen zich over het algemeen meer op hun gemak. F*ck die vergadering, blok die dag op tien dagen na je ovulatie om drie uur ‘s middags.

Op deze leeftijd hebben vrouwen de allerbeste seks van hun leven

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Daily Mail

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Dit is de beste tijd van de dag om seks te hebben, volgens een hormoonexpert
Sluiten