Marleen Vos
Marleen Vos Erop uit september 3, 2014

Dit is dé perfecte nazomervilla

Nog wat vakantiedagen over? Editor Marleen ontdekte met vriend en dochter de ideale plek om de zomer nog even door te trekken. Casa Vallate: liefde op het eerste gezicht.

Toegegeven, het had wat voeten in de aarde om er te komen. Een totaal onduidelijke routebeschrijving vanaf Milaan, straatjes zo bizar smal dat de spiegels over de zijmuren krasten en een hysterische dochter achterin de huurauto, met dank aan het meest synthetische autostoeltje ooit gemaakt. Maar eenmaal gearriveerd, waren we alledrie volledig overrompeld door de rust. De heerlijke ruimte. En vooral: de gastvrijheid, de specialiteit van gastheren Philippe en Antal.

Mamma mia! Wat wonen de mannen op een te gekke plek. Maar gelukkig delen ze hun villa en immense tuin vol intieme zitjes graag met vakantiegangers die hun hidden gem weten te vinden. Casa Vallate dateert uit de zeventiende eeuw, een Lombardisch pand dat Philippe persoonlijk onder handen heeft genomen. Het resultaat? Vier sfeervolle, kleurige appartementen rondom een binnenplaats, omgeven door groen en bergen, waar wij het in plaats van vijf dagen ook makkelijk vijf wéken hadden kunnen uithouden.

De beste…

…avondjes: bij Ristobar Sunset, een wijnbar with a view met fantastische wijnen en oh my,de burrata. Bestel die direct. Een goddelijke soort chocolade fondant, maar dan van kaas.
… ijsjes: bij dé ijssalon in Laveno die elke local daar kent.
… dagtrips: naar Milaan, het Ortameer of Comomeer.
… wandeling (ook prima te doen met baby!): rondom San Michele.
… excursie: het spectaculair boven het water gelegen klooster Santa Catarina del Sasso.

Waar o waar?

Vlakbij de baai van Caldé aan het Lago Maggiore, op 10 uur rijden van Amsterdam, of vlieg op Milaan. Denk aan spectaculaire zonsondergangen, helder water en kiezelstrandjes waar complete gezinnen kaartcompetities spelen. En ook een fijne plus: geen hordes kamperende Hollanders, maar voornamelijk locals en Milanese tweedehuisbezitters; kijk niet verbaasd op als ze je spontaan uitnodigen voor een sundowner bij hen thuis, met liters wijn en Italiaanse happen!

Reageer op artikel:
Dit is dé perfecte nazomervilla
Sluiten