Dit is het beste recept dat je vandaag gaat lezen: rode wijn brownies

Culinair

Als je nog niet besloten hebt of je dit weekend eens lekker gaat snacken of toch liever aan de wijn gaat, hoef je nu niet meer te kiezen. Met rode wijn brownies maak je gewoon het beste van twee werelden!

Ja, je leest het goed. Brownies van rode wijn. Goddelijker kan niet, dachten we zo. Het recept gaat gaat inmiddels het hele internet over en blijkt helemaal niet zo moeilijk. Wij weten wel wat jij gaat bakken, dit weekend.

Dubbel genieten van wijn en chocola

Alleen voor papa en mama

Het recept komt van A Cookie Named Desire, de website van Amanda Powell, waar je alleen al tien kilo aankomt door naar de foto’s te kijken. Maar hé, soms mag je jezelf (en je partner en vriendinnen) echt wel even trakteren op iets lekkers. Kijk wel uit dat je kids de brownies niet te pakken krijgen, natuurlijk.

Het water loopt je nu toch al gewoon in de mond? Al zien onze brownies er nou nooit zo lekker uit (lees: vergeten uit de oven te halen, waardoor de hele boel gortdroog is). Maar dat komt waarschijnlijk gewoon omdat al die tijd het belangrijkste ingrediënt ontbrak.

Dit heb je nodig voor de perfecte brownie (voor volwassenen):

– ¾ kopje rode wijn
– ½ kop gedroogde cranberries
– ¾ kopje bloem
– ½ theelepel zeezout
– Een half kopje boter (plus extra voor het invetten)
– 200 gram pure chocolade (vind je melkchocolade lekkerder, kan dat ook)
– 3 grote eieren
– Anderhalf kopje suiker
– ⅓ kopje ongezoete cacaopoeder
– ½ kop licht geroosterde geschaafde amandelen of gehakte pecannoten

LEES OOK: 20 redenen waarom je vanavond een goed glas wijn verdient

En zo maak je de brownies:

1. Meng in een kleine kom de rode wijn en de veenbessen door elkaar. Laat dit ongeveer dertig minuten staan totdat de bessen voller lijken.
2. Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een pan in met boter.
3. Meng de bloem en het zeezout in een kom en zet deze apart.
4. Verhit de boter en chocolade tot net gesmolten en met elkaar vermengd.
5. Haal de pan van het vuur en voeg één voor één de eieren toe.
6. Voeg nu de suiker en cacaopoeder toe en meng het geheel goed door elkaar. Voeg vervolgens de bloem, rode wijn en veenbessen toe. Voeg als laatste de noten toe.
7. Giet het mengsel in een bakvorm en bak ongeveer vijftig minuten.
8. Laat de brownies ongeveer dertig minuten afkoelen en verwijder vervolgens de bakvorm. Helemaal laten afkoelen en in gelijke blokjes verdelen.

Succes, en vooral veel plezier (met opeten)!

Het houdt niet op met het goede nieuws. 12 redenen waarom wijn goed voor je is >

Meer leuke content? Like ons op Facebook

A Cookie Named Desire