Dit is hét lekkerste basisrecept voor hutspot
:format(jpeg):background_color(fff)/https%3A%2F%2Fwww.famme.nl%2Fwp-content%2Fuploads%2F2021%2F10%2FSchermafbeelding-2021-10-31-om-4.41.20-PM.png)
Nu het buiten kouder wordt, mag deze Hollandsche klassieker natuurlijk niet ontbreken. Hét lekkerste basisrecept voor hutspot vind je hier.
Lekker met een rookworst of stoofvlees, spekjes en natuurlijk een kuiltje jus.
Hutspot bereiden
Schil de aardappels en snijd in stukken van ongeveer vijf centimeter groot. Doe ze in een ruime pan met een flinke snuf zout en leg hierop de wortels en uien. Vul de pan met net zoveel water totdat alles net onder staat en breng aan de kook.
Kook ongeveer twintig minuten en giet de pan af als de aardappels beetgaar zijn. Stamp met een pureestamper tot hutspot (zo grof of fijn als je zelf wil) en roer er een flinke klont boter en een scheutje (warme) melk door. Breng op smaak met zout, peper en een snufje nootmuskaat.
Serveer de hutspot met jus, spekjes en rookworst of suddervlees.
Ingrediënten
- 1 kilo (licht)kruimige aardappels
- 600 gram winterpeen, grof geraspt of in reepjes
- 400 gram witte uien, in halve ringen
- Klontje boter
- Scheutje melk
- Peper, zout en nootmuskaat
Optioneel: rookworst of suddervlees, gebakken spekjes en (zelfgemaakte) jus