Noortje Molenaar
Noortje Molenaar Kids 12 mei 2017

Prachtig en je houdt het niet droog: dit is het moederschap in 120 seconden

Heb je net een schoon shirt aan, wordt het weer ondergespuugd. Luier na luier verwisselen. ‘s Nachts om drie uur je kind troosten. En drie kwartier later weer. Misschien niet je favoriete momenten van de dag, maar wel zo onmisbaar. Een Amerikaanse babyvoeding merk maakte een prachtige commercial over alle kanten van het moederschap.

Soms is het even lekker om zo’n filmpje als dit te zien. Gewoon, omdat je dat weet: elke moeder gaat hier doorheen, elke moeder herkent dit. Want hoe fijn, leuk en bijzonder een kind ook is, soms is het keihard werken. Maar er is geen enkele baan die je met zoveel liefde en toewijding doet. Daarom is deze commercial zo bijzonder. Het zet de mindere kanten van het moederschap neer en toch kun je er vol vertedering naar kijken, zo van: aaaah, kijk nou, hoe fijn en wonderlijk het toch is. Elke moeder ter wereld zal zich erin herkennen. Proost vast, op de mooie en minder mooie kanten moederschap!

Maar één keer klein

Het gaat erom dat je juist op die frustrerende, uitputtende en heftige momenten de rol van een ouder op z’n best vervult. Dat je krachtiger en sterker bent dan je ooit had gedacht. En dat we die struggles van het eerste jaar (veel) later juist opeens het meest missen. Behalve die berg luiers dan. Ze zijn tenslotte maar één keer klein.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Popsugar

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Prachtig en je houdt het niet droog: dit is het moederschap in 120 seconden
Sluiten